Мобілізація посилиться: почнуть забирати навіть молодь та жінок

Якщо ви думали, що ситуація не може стати ще більш напруженою, подумайте ще раз. Довготривала війна з Росією вимагатиме постійного поповнення ЗСУ, і Україна готується до нових радикальних кроків. Як повідомляє ТСН, в країні планують знижувати мобілізаційний вік та навіть розглядають можливість мобілізації жінок, якщо конфлікт з Росією триватиме ще кілька років.

Журналіст Віталій Портников висловив свою думку щодо останніх новин про те, що співробітники Територіальних центрів комплектування (ТЦК) почали з’являтися на концертах, у ресторанах та торговельно-розважальних центрах по всій Україні. “Потрібно розуміти, що з розвитком війни це ставатиме все жорсткішим. Треба об’єктивно це приймати: якщо ми погоджуємося з парадигмою довгої війни без виходу, то буде потрібна додаткова мобілізація”, — зазначив журналіст.

Портников наголошує, що в наступні роки влада може бути змушена знизити мобілізаційний вік та розпочати призов жінок до лав Збройних сил. “Я вже неодноразово говорив: призовний вік зменшуватиметься. Не варто мати ілюзій, що цього не станеться. Якщо війна триватиме ще два-три роки, вік призову знизиться, якщо п’ять років — призиватимуть жінок”, — сказав він.

Журналіст також нагадав про ізраїльську практику призову жінок, яка була запроваджена через численних противників, з якими стикається країна. “Тому людям потрібно психологічно готуватися до того, що вони не зможуть у наступні роки комфортно жити в країні, яка воює”, — підкреслив Портников.

Реалії, які не можна ігнорувати

Поява представників ТЦК у місцях відпочинку громадян — це не просто випадковість. Це сигнал того, що ресурси для продовження війни вичерпуються, і держава шукає нові шляхи їх поповнення. Але чи готове суспільство до таких радикальних змін?

Портников вважає, що час ілюзій минув. “Потрібно дивитися правді в очі: довга війна — це не тільки фронт, але й тил, який повинен бути готовим до жертв та випробувань”, — зазначає він.

Романчук Микола

Recent Posts

Наїхали на жінок: у Чернівецькій області стався черговий конфлікт із ТЦК

У Чернівецькій області відбувся новий конфлікт між жінками й ТЦК. Відповідне відео публікують місцеві жителі…

1 хв. ago

Чому працівники МСЕК не потрапляють у в’язницю за корупцію: відповідь експерта

Працівники медико-соціальних експертних комісій не потрапляють у в'язницю за корупцію через діяльність правоохоронців. Про це…

5 хв. ago

“Ми їх знайшли”: докази інопланетного життя виявлено — документаліст NASA

Телескопи на Землі виявили докази існування розумного інопланетного життя, і докази будуть оприлюднені менш ніж…

12 хв. ago

15 країн хочуть вимагати від Британії майже 300 мільярдів доларів репарацій за работоргівлю

Відразу 15 країн Карибського басейну вирішили зажадати від Великої Британії репарацій за збитки від работоргівлі.…

32 хв. ago

Чоловік станцював перед співробітниками ТЦК у Житомирі та став героєм дня в мережі

У Житомирі відбувся курйозний випадок, який швидко став вірусним у соціальних мережах. Чоловік влаштував справжнє…

44 хв. ago

Затриманням займалася Нацполіція: у ТЦК розповіли про події після концерту “Океану Ельзи”

Ввечері 11 жовтня працівники військкомату провели рейд після концерту гурту "Океан Ельзи" біля Палацу спорту в столиці.…

54 хв. ago