Щось нагріває воду в океані до високих температур: в Європі очікують небувало спекотного літа

У Європі цьогоріч очікують такого спекотного літа, якого не було, принаймні, на останні 40 років. Вже є передумови для того, щоб вважати літо-2024 саме таким. Поверхня води в Атлантиці нагріта до максимальних температур. Океанські течії будуть розносити тепло до всіх материків.

Тепла течія, що омиває Європу, може спричинити на континенті суховії, засухи та екстремальні температури.

Щось дедалі більше розігріває воду в Атлантиці. Зазвичай за такий розігрів відповідає природне явище, шо отримало назву Ель-Ніньо (хлопчик). Однак йому на зміну, за природним “графіком”, вже мало прийти протилежне явище – Ла- Нінья (дівчинка), коли вода в Атлантиці стає прохолоднішою, і це призводить до зниженню температури на всій планеті.

Природа цих явищ досі вченими не розгадана, але їхнє чергування задає природний ритм кліматичних коливань, за яким живе Земля, не даючи їй розігріватись до рекордним температур. Проте зараз Ель-Ніньо, очевидно, став потужнішим за свою наступницю, що призводить до максимального розігріву планети вже кілька років поспіль.

Судячи з того, як рано цьогоріч прийшло тепло на європейський континент, та яку погоду прогнозують на травень, літо-2024 знову обіцяє бути рекордним за температурами. Принаймні в Європі кліматологи прогнозують спекотний літній сезон.

За словами метеоролога з Atmocultural G2 Олівії Берч, температура води у Північній Атлантиці вже досягла рекордного рівні за останні 40 років. А отже, найспекотніше літо для Британії вже гарантовано. Температура повітря влітку може доходити до 40 градусів Цельсія.

Надвисокі температури прогнозує також Meteo France у Франції та в інших країнах європейського континенту. Звісно, що це стосуватиметься й України. Спека, посуха, урагани, пилові бурі – усі ці явища почастішають і на нашій території.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

1 день ago