• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Українцям розповіли, до якого курсу готуватись: що буде з доларом після 1 червня
    • Більше ніяких бусиків: ТЦК зобов’язали проводити мобілізацію за новими правилами
    • Клієнти Monobank втрачають гроші при поповненні: на картку не надходять
    • КНДР швидко модернізує свою застарілу армію, мир на півострові під загрозою, – NYT
    • Яку роботу українцям можна знайти в сільському господарстві Польщі
    • ПСЖ розгромив “Інтер” і здобув перший в історії трофей Ліги чемпіонів
    • Повний провал реформи: українців шокували даними про куріння серед підлітків
    • Дорогі, але безвідмовні: названо автомобілі, які практично не ламаються
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » П’ять культових бутербродів з різних країн світу

    П’ять культових бутербродів з різних країн світу

    Ольга СтепановаОльга Степанова27 Червня 2024, 08:424 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Що може бути смачніше швидкого перекусу, що складається з хрусткого хліба, бекону чи риби, овочей та зелені.

    Рецепти смачних бутербродів, які швидко готувати, і якими так легко втамувати голод, сподобаються геть усім! Ви не витратите забагато часу на кухні. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

    Сендвічі 

    Джерело фото: nytimes.com
    Джерело фото: nytimes.com.

    Французький веганський бутерброд з цибулею та сиром

    В класичноум варіанті цей бутерброд готується на грилі, його придумав французький шеф-кухар в 2015 році, натхненний цибулевим супом. 

    Вам знадобиться:

    • Цибуля ріпчаста – 1 штука.
    • Бріоші – 1 штука.
    • Сир – 100 г. 
    • Олія для тушкування.
    Джерело фото: nytimes.com
    Джерело фото: nytimes.com.

    Як готувати:

    Карамелізуйте цибулю – можна взяти червону, викладіть її між шматочками бріоші (французькі хлібці) чи звичайної бургерної булочки. Покладіть на цибулю сир раклет або будь-яикй плавлений сир і прогрійте ваш бутерброд кілька хвилин на грилі чи пательні. Смачного!

    Італійський гострий сендвіч з тунцем

    Італійський сендвіч з тунцем носить смішну назву – “Дядько Рокко”.

    Вам знадобиться:

    • Тунець консервований – 1 банка.
    • Каперси – 1 баночка.
    • Моцарела – 200 г. 
    • Гострий перець – 1 штука.
    • Рукола – пучок.
    • Булочка для сендвіча. 
    • Рослинна олія – для смаження. 
    • Аджика – замість соусу для гостроти. 
    Джерело фото: nytimes.com
    Джерело фото: nytimes.com.

    Як готувати:

    Булочку для сендвіча підсушіть на сухій пательні до хрусткої скоринки. Свіжий гострий перець (червоний або зелений, який знайдете на ринку у бабусь) легко обсмажте на пательні на олії, попередньо розрізавши його навпіл та почистивши зсередини. 

    Розріжте булочку вздовж і навпіл так, щоб верхня частина, немов кришка, накривала нижню. Викладіть вниз на булочку спершу гострий соус, в нашому випадку – аджику, розмажте, аби всотався у хліб.

    Потім зверху покладіть консервований тунець, далі моцарелу, часточку обсмаженого гострого перцю й каперси, накрийте все руколою. Зберіть булочку й смакуйте!

    Нью-Йоркський сендвіч, вимочений в пиві 

    Цей сендвіч за легендою обожнював колишній губернатор одноіменного штату Джордж Патакі. Шеф-кухар одного з місцевих ресторанів готував його саме для нього, а тепер готує як вічну класику. 

    Вам знадобиться:

    • Темний житній хліб –  кілька скибочок.
    • Темне нефільтроване пиво – 0,3 л.
    • Мед – 2 столові ложки.
    • Гриби (на ваш смак) – 150 г.
    • Твердий сир – 100 г.
    Джерело фото: nytimes.com
    Джерело фото: nytimes.com.

    Як готувати:

    Наріжте хліб на скибки і змочіть сумішшю темного пива з медом. Змочіть добре, проте скибки не мають розпадатись. Для приготування одного сендвіча нам потрібні щонайменше три скибки одного розміру. 

    Помийте на поріжте на шматочки середнього розміру гриби, наприклад, шампіньйони. Протушкуйте їх, за бажанням – з цибулею.

    Викладіть на хліб у пиві тушковані гриби та притрусіть тертим твердим сиром. Накрийте шматочком хліба та повторіть все знову. Матимете таку схему: хліб – начинка – хліб -начинка – хліб. Розігрійте сендвіч в мікрохвильовці, і нехай смакує! Подавати теплим.

    Бургери 

    Джерело фото: nytimes.com
    Джерело фото: nytimes.com.

    Токійський бургер, натхненний тамаго 

    Тамаго – це підсолоджений омлет. Тобто бургер приготуємо з яйцем!

    Вам знадобиться:

    • Бріоші – 1-2 штуки.
    • Борошно – 2-3 столові ложки.
    • Панірувальні сухарі – 2-3 столові ложки.
    • Яйця – 4 штуки.
    • Цибуля-шалот – 1-2 штуки.
    • Базилік – пучок. 
    • Хрін – до смаку.
    Джерело фото: nytimes.com.
    Джерело фото: nytimes.com.

    Як готувати:

    Яйця варять на водяній бані при низькій температурі, надаючи їм заварної текстури, потім нарізають полосками й обсмажують у суміші борошна й панірувальних сухарів. Кінцевий результат виходить неймовірно пухнастим і ніжним, але хрустким, і смакує ще більш розкішно в булочці-бріоші, прикрашеній гострим східним васабі чи українським хріном, майонезом, цибулею-шалот і базиліком.

    Бруклінський ростбіф з яловичиною та сметанним соусом

    Подейкують, що класичний ростбіф “Ролл-н-Рост” вперше приготували в 1970 році. Джон Ленон любив ростбіфи з яловичиною, а його дружина Йоко Оно готувала йому їх вдома. Музикант загортав їх у папір та носив з собою до студії, де створював культову музику, – в якості перекусу.

    Загалом ростбіф – Roast beef – це яловича вирізка високої мармуровості, приготовлена на грилі. Своїм корінням страва виходить до XVI століття. Уже в той період смажена яловичина була невід’ємним атрибутом британської кухні.

    Вам знадобиться:

    • Майонез (легкий) – 2-3 столові ложки. 
    • Сметана – 0,3 л.
    • Яловича вирізка – 250 г. 
    • Зелень (кріп) – пучок.
    • Часник – 2 зубчики.
    • Сіль, перець – до смаку. 
    • Булочка для бургера з кунжутом.
    Джерело фото: nytimes.com.
    Джерело фото: nytimes.com.

    Як готувати:

    В мисці змішайте майонез і сметану, додайте вичавлений часник, кріп, перець і сіль, перемішайте. Змастіть всередині отриманим соусом булочку для бургера. Викладіть на соус шматочки тушкованої яловичини, приготовленої на грилі чи пательні, на повільному вогні. 

    бургери бутерброди сендвіч

    Читайте також

    Літній хіт: як приготувати домашнє морозиво з полуниці та йогурту за 5 хвилин

    Секретна порада шеф-кухарів: коли соєвий соус у салаті — це смакота, а коли — ні

    Легендарний торт “Карпати” з 80-х: як приготувати популярний радянський десерт

    Останні новини
    Сьогодні

    Українцям розповіли, до якого курсу готуватись: що буде з доларом після 1 червня

    00:40

    Більше ніяких бусиків: ТЦК зобов’язали проводити мобілізацію за новими правилами

    00:32

    Клієнти Monobank втрачають гроші при поповненні: на картку не надходять

    00:30

    КНДР швидко модернізує свою застарілу армію, мир на півострові під загрозою, – NYT

    00:21

    Яку роботу українцям можна знайти в сільському господарстві Польщі

    00:16

    ПСЖ розгромив “Інтер” і здобув перший в історії трофей Ліги чемпіонів

    00:12
    31 Травня

    Повний провал реформи: українців шокували даними про куріння серед підлітків

    23:04

    Дорогі, але безвідмовні: названо автомобілі, які практично не ламаються

    22:51

    900 мільярдів в “тіні” : Гетманцев назвав масштаби втрат для бюджету

    22:47

    Чи можна розігрівати та зберігати їжу у пластикових контейнерах

    22:42
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.