• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • П’ять видів риби, яких краще уникати: що кажуть фахівці з безпеки харчування
    • Шахраї маскуються під перевізників: як українцям не натрапити на аферистів
    • В Україні створюють державний реєстр банківських рахунків: що зміниться для клієнтів
    • З сервісу не вилазять: названо авто, які механіки не радять купувати
    • Через нові правила мобілізації фермери можуть залишитись без працівників
    • Секрет підошви: як Путін “виростає” на 10 сантиметрів за допомогою спеціальних туфель
    • Чому крижана вода — найгірший вибір у спеку: лікарі пояснили ризики для серця і шлунка
    • Українцям пояснили, хто найшвидше знайде роботу: кого роботодавці шукають найбільше
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Як бабуся готувала: рецепт смачної сирної паски за сімейним рецептом

    Як бабуся готувала: рецепт смачної сирної паски за сімейним рецептом

    Ольга СтепановаОльга Степанова27 Квітня 2024, 19:002 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Сирна паска — це вишуканий і дуже смачний десерт, який готують на Великдень. До слова, цього року ми його святкуватимемо 5 травня. І за цим простим рецептом вона готується з двома смаками: ванільним і шоколадним. І варто пам’ятати: інгредієнти страви не піддаються тепловій обробці, тому вкрай важливо використовувати тільки якісні та дуже свіжі продукти.

    Сирна паска за сімейним рецептом

    Інгредієнти:

    • сир — 500 г;
    • вершкове масло — 150 г;
    • цукор — 110 г;
    • натуральна ваніль — 1 стручок (або натуральний ванільний цукор — 1 ч. л.);
    • порошок какао — 4-8 г (необов’язково);
    • волоські горіхи — 25 г;
    • темні родзинки без кісточок — 30 г;
    • коньяк — 25 мл (необов’язково);
    • одне свіже яйце.

    За 2-3 години до приготування паски дістаньте 150 г вершкового масла з холодильника, щоб воно стало м’яким.

    Підготуйте чисті марлю і форму для паски. І викладіть форму чистою трохи вологою марлею або тканиною.

    Волоські горіхи прожарте на пательні кілька хвилин, очистіть горіхи від лушпиння і крупно порубайте.

    Родзинки помийте і на кілька хвилин залийте окропом, а потім обсушіть на паперовій серветці. Якщо хочете, можна вимочити родзинки в коньяку, ромі, або іншому алкоголі.

    Якщо Ви використовуєте в рецепті стручок ванілі, розріжте його гострим ножем навпіл і вийміть м’якоть. Додайте її до цукру.

    Яйце помийте та обсушіть. Відокремте жовток від білка. Білок нам не знадобиться. Ложкою розітріть жовток із цукром і м’якоттю стручка ванілі (або ванільним цукром), додайте розм’якшене вершкове масло.

    Якщо не використовуєте в рецепті яйце, то спочатку ретельно розітріть вершкове масло з цукром і ваніллю. Потім додайте сир, протираючи його в миску за допомогою ложки (краще — дерев’яної) невеликими порціями через дрібне сито. Змішайте все до однорідності.

    Розділіть сирну масу, що вийшла, на дві нерівні частини: у меншу (близько 200 г) додайте какао, просіяне через сито, і крупно порізані горіхи, а в іншу покладіть родзинки.

    Викладіть обидві порції сиру у форму, закрийте паску вільними кінцями марлі й накрийте додатково двома шарами харчової поліетиленової плівки, потім поставте зверху вантаж і відправте форму в холодильник приблизно на 48 годин.

    Готову паску викладіть на сервірувальну тарілку і прикрасьте на свій смак.

    Важливо: у цій пасці за оригінальним рецептом використовується сирий яєчний жовток. Він надає ніжності та бархатистості. Але якщо боїтеся використовувати яйця без термічної обробки, можете жовток у паску не додавати. На її смаку це особливо не позначиться.

    Великдень рецепт сирна паска сімейний рецепт

    Читайте також

    Готується швидко, з’їдається ще швидше: топ-7 сніданків для дітей у спеку

    Салат із молодої картоплі став хітом літа серед українців

    Як приготувати малосольні огірки на мінеральній воді за 2 дні

    HRWS
    Останні новини
    Сьогодні

    П’ять видів риби, яких краще уникати: що кажуть фахівці з безпеки харчування

    19:35

    Шахраї маскуються під перевізників: як українцям не натрапити на аферистів

    19:20

    В Україні створюють державний реєстр банківських рахунків: що зміниться для клієнтів

    18:48

    З сервісу не вилазять: названо авто, які механіки не радять купувати

    17:55

    Через нові правила мобілізації фермери можуть залишитись без працівників

    17:42

    Секрет підошви: як Путін “виростає” на 10 сантиметрів за допомогою спеціальних туфель

    17:34

    Чому крижана вода — найгірший вибір у спеку: лікарі пояснили ризики для серця і шлунка

    17:25

    Українцям пояснили, хто найшвидше знайде роботу: кого роботодавці шукають найбільше

    17:22

    Син Кадирова показався на весіллі з годинником, дорожчим за палац

    17:19

    Штрафи до 25 тисяч: українським юнакам нагадали про військовий облік до кінця липня

    16:57
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.