Categories: Рецепти

Як приготувати найсмачніший глінтвейн: класичний рецепт

Глінтвейн – напій з багатою історією. Ним смакували вже жителі Стародавнього Риму. Вино подавали в спеціальних керамічних посудинах, які дозволяли тривалий час підтримувати температуру.

Серед алкогольних додатків були мед, спеції та рожева олія. Важливо знати, яке вино найкраще обрати для глінтвейну та які додатки здатні зіпсувати напій.

Для глінтвейну найкраще підійде червоне вино (напівсухе або напівсолодке). Однак ніщо не заважає вам взяти сухий напій або солодке вино і відповідним чином підсолодити його або нейтралізувати цукор, що міститься в ньому. Варто розглянути іспанські, португальські або ж українські вина

Важливо обрати вино з вираженим ароматом, оскільки саме воно стане основою для запашного глінтвейну. Вино з ароматами ягід, прянощів чи цитрусових викличе додаткове смакове захоплення.

Важливі моменти приготування глінтвейну

Глінтвейн варто варити при помірній температурі, не доводячи його до кипіння. Висока температура може вплинути на смакові властивості вина. Додавання свіжих фруктів, горіхів чи деяких екзотичних спецій може надати вашому глінтвейну унікальний смаковий шарм.

Чого не варто додавати

Солодкі вина можуть зробити глінтвейн надто солодким, Важливо збалансувати солодкість вина з іншими інгредієнтами. Хоча гвоздика, кориця та інші спеції – невіддільна частина глінтвейну, може викликати неприємний гострий смак. Дотримуйтеся рецепта та додавайте спеції з обережністю.

Цитрусові додають глінтвейну свіжості, але занадто великі кількості можуть призвести до надмірного кислого смаку.

Інгредієнти

  • вино (червоне) –  одна пляшка;
  • мед – одна стол. ложка;
  • мускатный горіх – за смаком;
  • вода – одна/третя стаканчику;
  • гвоздика – 3 шт.
  • кориця – 1 шт

Як приготувати:

Потрібно висипати в ємність, наприклад – турку мускатний горіх, гвоздику, корицю, залити водою і довести до закипання (кипить одну хвилину). За смаком можна додати  кружечок апельсину. Далі в окремий посуд вливається вино та підігрівається на невеликому вогнику. Як тільки вино підігрілося, у нього вливається весь вміст турки та мед, і все нагрівається до сімдесяти градусів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що таке “бункер судного дня”: навіщо створено Всесвітнє насіннєсховище

У самому серці арктичної тундри, на острові Шпіцберген, розташоване Всесвітнє насіннєсховище, яке часто називають "бункером…

1 годину ago

Зливи, шквали та спека: яким буде літо 2025 року в Україні

Літо 2025 року може розпочатися раніше, ніж за календарем, а погода буде контрастною – із…

1 годину ago

Сумки, іграшки, самокат. Комунальники Кропивницького показали «скарби» з каналізації

Сумки, флешки, вологі серветки, іграшки, самокат, засоби гігієни, ганчір'я знаходять комунальники у каналізаційних трубах Кропивницького. Інколи,…

2 години ago

Штрафи від ТЦК: ухилянтам дали нову можливість

Міністерство оборони України запускає нову послугу для військовозобов'язаних громадян – можливість сплачувати штрафи від ТЦК…

2 години ago

Запаси грошей у російській казні стрімко скорочуються: у чому причина

Залишки коштів на рахунках російського казначейства швидко скорочуються вже кілька місяців. При цьому подібна картина…

2 години ago

Безугла розкритикувала зміни в Генштабі ЗСУ

Народна депутатка Мар'яна Безугла розкритикувала рішення президента Вололдимира Зеленського щодо призначення Андрія Гнатова начальником Генерального штабу Збройних…

2 години ago