Categories: Рецепти

Як приготувати найсмачніший глінтвейн: класичний рецепт

Глінтвейн – напій з багатою історією. Ним смакували вже жителі Стародавнього Риму. Вино подавали в спеціальних керамічних посудинах, які дозволяли тривалий час підтримувати температуру.

Серед алкогольних додатків були мед, спеції та рожева олія. Важливо знати, яке вино найкраще обрати для глінтвейну та які додатки здатні зіпсувати напій.

Для глінтвейну найкраще підійде червоне вино (напівсухе або напівсолодке). Однак ніщо не заважає вам взяти сухий напій або солодке вино і відповідним чином підсолодити його або нейтралізувати цукор, що міститься в ньому. Варто розглянути іспанські, португальські або ж українські вина

Важливо обрати вино з вираженим ароматом, оскільки саме воно стане основою для запашного глінтвейну. Вино з ароматами ягід, прянощів чи цитрусових викличе додаткове смакове захоплення.

Важливі моменти приготування глінтвейну

Глінтвейн варто варити при помірній температурі, не доводячи його до кипіння. Висока температура може вплинути на смакові властивості вина. Додавання свіжих фруктів, горіхів чи деяких екзотичних спецій може надати вашому глінтвейну унікальний смаковий шарм.

Чого не варто додавати

Солодкі вина можуть зробити глінтвейн надто солодким, Важливо збалансувати солодкість вина з іншими інгредієнтами. Хоча гвоздика, кориця та інші спеції – невіддільна частина глінтвейну, може викликати неприємний гострий смак. Дотримуйтеся рецепта та додавайте спеції з обережністю.

Цитрусові додають глінтвейну свіжості, але занадто великі кількості можуть призвести до надмірного кислого смаку.

Інгредієнти

  • вино (червоне) –  одна пляшка;
  • мед – одна стол. ложка;
  • мускатный горіх – за смаком;
  • вода – одна/третя стаканчику;
  • гвоздика – 3 шт.
  • кориця – 1 шт

Як приготувати:

Потрібно висипати в ємність, наприклад – турку мускатний горіх, гвоздику, корицю, залити водою і довести до закипання (кипить одну хвилину). За смаком можна додати  кружечок апельсину. Далі в окремий посуд вливається вино та підігрівається на невеликому вогнику. Як тільки вино підігрілося, у нього вливається весь вміст турки та мед, і все нагрівається до сімдесяти градусів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: чи посилять призов через наступ армії РФ

Після активізації бойових дій на півночі країни та нових погроз з боку РФ, знову постало…

2 хвилини ago

Українським вчителям можуть підняти зарплату до 24 тисяч гривень

В Україні розглядають можливість суттєво переглянути систему оплати праці вчителів. У Міністерстві освіти і науки…

39 хвилин ago

Сезонна робота в Україні: хто заробляє понад 30 тисяч на місяць

З настанням літа в Україні стрімко активізувався ринок сезонної зайнятості. У травні 2025 року кількість…

56 хвилин ago

Камери почали ловити водіїв за проїзд на червоне — готуйте гаманці

В Україні вже зовсім скоро камери автофіксації почнуть фіксувати нові порушення правил дорожнього руху —…

1 годину ago

Mattel створює іграшки, які зможуть розповідати казки та вчити дітей

Один із найбільших світових виробників іграшок — компанія Mattel — оголосила про співпрацю з OpenAI…

1 годину ago

Українців попередили про махінації на ринках: як не стати жертвою

Українці нерідко стають жертвами обману при покупках на ринках, у супермаркетах та магазинах. Особливо часто…

2 години ago