Categories: Рецепти

Як приготувати найсмачніший глінтвейн: класичний рецепт

Глінтвейн – напій з багатою історією. Ним смакували вже жителі Стародавнього Риму. Вино подавали в спеціальних керамічних посудинах, які дозволяли тривалий час підтримувати температуру.

Серед алкогольних додатків були мед, спеції та рожева олія. Важливо знати, яке вино найкраще обрати для глінтвейну та які додатки здатні зіпсувати напій.

Для глінтвейну найкраще підійде червоне вино (напівсухе або напівсолодке). Однак ніщо не заважає вам взяти сухий напій або солодке вино і відповідним чином підсолодити його або нейтралізувати цукор, що міститься в ньому. Варто розглянути іспанські, португальські або ж українські вина

Важливо обрати вино з вираженим ароматом, оскільки саме воно стане основою для запашного глінтвейну. Вино з ароматами ягід, прянощів чи цитрусових викличе додаткове смакове захоплення.

Важливі моменти приготування глінтвейну

Глінтвейн варто варити при помірній температурі, не доводячи його до кипіння. Висока температура може вплинути на смакові властивості вина. Додавання свіжих фруктів, горіхів чи деяких екзотичних спецій може надати вашому глінтвейну унікальний смаковий шарм.

Чого не варто додавати

Солодкі вина можуть зробити глінтвейн надто солодким, Важливо збалансувати солодкість вина з іншими інгредієнтами. Хоча гвоздика, кориця та інші спеції – невіддільна частина глінтвейну, може викликати неприємний гострий смак. Дотримуйтеся рецепта та додавайте спеції з обережністю.

Цитрусові додають глінтвейну свіжості, але занадто великі кількості можуть призвести до надмірного кислого смаку.

Інгредієнти

  • вино (червоне) –  одна пляшка;
  • мед – одна стол. ложка;
  • мускатный горіх – за смаком;
  • вода – одна/третя стаканчику;
  • гвоздика – 3 шт.
  • кориця – 1 шт

Як приготувати:

Потрібно висипати в ємність, наприклад – турку мускатний горіх, гвоздику, корицю, залити водою і довести до закипання (кипить одну хвилину). За смаком можна додати  кружечок апельсину. Далі в окремий посуд вливається вино та підігрівається на невеликому вогнику. Як тільки вино підігрілося, у нього вливається весь вміст турки та мед, і все нагрівається до сімдесяти градусів.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Китай почали тисячами переселятися російські підприємці, лікарі та інженери

Російські підприємці, кваліфіковані фахівці, інженери, лікарі та викладачі останніми роками стали частіше переїжджати на постійне…

9 хв. ago

В Україні з’явився новий зелений дорожній знак

Варто відразу ж зазначити, що цей дорожній знак поки що не має офіційної кодифікації в…

15 хв. ago

Паніка у Дубаї: наплив туристів спричинив хаос

Дубай стає не лише улюбленим місцем короткострокового відпочинку. Як постійне місце проживання його розглядають «довгострокові»…

28 хв. ago

Скільки коштує “докупити” стаж для пенсії у 2025 році

Українці, яким не вистачає стажу для отримання пенсії, або в інших випадках можуть його "докупити".…

40 хв. ago

ФОПів звільнили від податків під час служби за мобілізацією

Фізичні особи-підприємці, мобілізовані до Сил оборони, звільняються від зобов’язання подавати податкову звітність і від нарахування…

53 хв. ago

Росія заявила про масовану атаку дронів

У Міноборони Росії заявили про масовану атаку дронів. Сім регіонів нібито атакували 49 безпілотників, кажуть…

55 хв. ago