Categories: Рецепти

Як приготувати найсмачніший глінтвейн: класичний рецепт

Глінтвейн – напій з багатою історією. Ним смакували вже жителі Стародавнього Риму. Вино подавали в спеціальних керамічних посудинах, які дозволяли тривалий час підтримувати температуру.

Серед алкогольних додатків були мед, спеції та рожева олія. Важливо знати, яке вино найкраще обрати для глінтвейну та які додатки здатні зіпсувати напій.

Для глінтвейну найкраще підійде червоне вино (напівсухе або напівсолодке). Однак ніщо не заважає вам взяти сухий напій або солодке вино і відповідним чином підсолодити його або нейтралізувати цукор, що міститься в ньому. Варто розглянути іспанські, португальські або ж українські вина

Важливо обрати вино з вираженим ароматом, оскільки саме воно стане основою для запашного глінтвейну. Вино з ароматами ягід, прянощів чи цитрусових викличе додаткове смакове захоплення.

Важливі моменти приготування глінтвейну

Глінтвейн варто варити при помірній температурі, не доводячи його до кипіння. Висока температура може вплинути на смакові властивості вина. Додавання свіжих фруктів, горіхів чи деяких екзотичних спецій може надати вашому глінтвейну унікальний смаковий шарм.

Чого не варто додавати

Солодкі вина можуть зробити глінтвейн надто солодким, Важливо збалансувати солодкість вина з іншими інгредієнтами. Хоча гвоздика, кориця та інші спеції – невіддільна частина глінтвейну, може викликати неприємний гострий смак. Дотримуйтеся рецепта та додавайте спеції з обережністю.

Цитрусові додають глінтвейну свіжості, але занадто великі кількості можуть призвести до надмірного кислого смаку.

Інгредієнти

  • вино (червоне) –  одна пляшка;
  • мед – одна стол. ложка;
  • мускатный горіх – за смаком;
  • вода – одна/третя стаканчику;
  • гвоздика – 3 шт.
  • кориця – 1 шт

Як приготувати:

Потрібно висипати в ємність, наприклад – турку мускатний горіх, гвоздику, корицю, залити водою і довести до закипання (кипить одну хвилину). За смаком можна додати  кружечок апельсину. Далі в окремий посуд вливається вино та підігрівається на невеликому вогнику. Як тільки вино підігрілося, у нього вливається весь вміст турки та мед, і все нагрівається до сімдесяти градусів.

Ольга Степанова

Recent Posts

На орбіті Венери виявили невидиму загрозу для Землі: що стривожило вчених

Останні 20 років Американська аерокосмічна агенція NASA на замовлення уряду США шукає поблизу Землі потенційно небезпечні астероїди. Це ті небесні…

5 години ago

Що робити із “втомленими” доларами, термінова заява НБУ

Україна має можливість обмінювати пошкоджені американські долари в банках, але це не безкоштовно. Якщо у…

5 години ago

ТЦК отримали наказ до літа: мобілізація вийде на прискорений режим – кого призвуть першим

З наближенням літа 2025 року мобілізація по всій Україні значно активізується. Нові правила та покращений…

5 години ago

“Листи щастя” від податкової: коли боротьба з “тінню” стає фарсом

У соцмережах почастішали скарги на листи від податкової: людей викликають для пояснень на підставі кількох…

5 години ago

Не встигнете зупинитися, вже прилетить штраф: водіїв попередили про зміни ПДР

З початку 2025 року в Україні запрацювали нові правила дорожнього руху, які вже встигли викликати…

5 години ago

Документи, тиск, підписи: чим загрожує відмова від повістки – кого запишуть в ухилянти

У 2025 році в Україні посилили відповідальність за порушення правил військового обліку. Одним із поширених…

5 години ago