Categories: Рецепти

Найкращі обіди для ланч-боксів, щоб узяти на роботу

Рецепти незвичайних і водночас простих в приготуванні сніданків, обідів чи просто перекусів сподобаються усім, хто цінує свій час, заощадливо ставиться до продуктів та намагається правильно харчуватися. Готувати їх просто. 

Для тих, хто все ще працює в офісі, а не вдома, ланч-бокс є чудовим рішенням. Він дозволяє перекусити так швидко, як того вимагає відчуття голоду, а не залежати від доставки. Ще одна перевага – ви впевнені у якості та користі продуктів, які самі поклали до ланч-боксу. Крім того, такий варіант обіду, як правило, дешевше, ніж у кафе за рогом. 

Тож, найкращі шеф-кухарі діляться своїми рекомендаціями щодо смачних, доступних і не надто вибагливих перекусів для буднів.

Рецепт №1. Хлібний пудинг

Вам знадобиться:

  • Хліб (бажано солодкий) – залишки.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Молоко – склянка.
  • Сухофрукти – пів склянки.
  • Кориця – дрібка.
  • Родзинки – 2 столові ложки.
  • Апельсин, грейпфрут, лимон (цедра) – по половинці.
Ця страва – справжній привід для кухонного рейду.

Як готувати:

Покладіть хліб у велику миску і додайте збиті яйця, молоко, фрукти, цедру і спеції на ваш вибір. Можна додати сухофрукти і трохи кориці.

Готуйте на деко в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Потім наріжте квадратиками і насолоджуйтеся на ходу гарячим або холодним пудингом. 

Порада: використовуйте будь-який хліб, що залишився – це можуть бути круасани чи булочки для хот-догів! Такий пудинг можна зберігати в холодильнику 3-5 днів і навіть заморожувати в морозильній камері.

Рецепт №2. Корейський сендвіч

Складені корейські сендвічі кімбап – це весела, легка та смачна версія традиційної вуличної закуски. Ви можете зробити їх з будь-якою начинкою на свій смак. Все, що вам знадобиться – це шматочок сушених водоростей.

Вам знадобиться:

  • Норі – 1-2 листки.
  • Рис – склянка.
  • Яйце – 1-2 штуки.
  • Твердий чи м’який сир – 70 г.
  • Корейська капуста чи морква – до смаку.
  • Перець – до смаку.
Такий сендвіч є базовим швидким перекусом в країнах Сходу.

Як готувати:

Зробіть надріз від середини одного боку норі до центру. Потім викладіть пропарений короткозернистий рис на один квадратик, а потім зробіть те ж саме з трьома різними інгредієнтами на ваш вибір. Наприклад, візьміть смажене яйце, сир і корейську капусту або моркву. 

Порада: щоб зробити свій “сендвіч”, просто складіть кожен квадратик один на одного, щоб створити пакет. Розріжте навпіл і їжте.

Рецепт №3. Рибні кульки

Вам знадобиться:

  • Лосось (скумбрія) – 70 г.
  • Яйця – 2-3 штуки.
  • Панірувальні сухарі – півсклянки.
  • Лимон – половинка.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець, чорний або чилі – до смаку.
  • Кмин – 15 г.
  • Рослинна олія – для смаження.
Лосось – чудовий варіант для таких кульок.

Як готувати:

Використовуйте будь-які залишки риби або її обрізки, що залишилися від вечері напередодні. Прекрасно підійдуть маринований лосось або скумбрія. 

Рибну м’якоть подрібніть – можна просто порвати руками на невеликі шматочки. Далі змішайте її з яєчними білками, панірувальними сухарями, кмином, перцем чилі, лимонним соком і часником. Скатайте кульки у стилі фалафель і трохи обсмажте на рослинній олії. 

Рибні кульки – це простий, смачний і дуже поживний рецепт!

Порада: насолоджуйтесь самостійно або з соусом на ваш вибір. Приготуйте до рибних кульок соус ромеско. 

Для цього вам знадобиться:

  • Перець болгарський червоний – 2 штуки.
  • Томати – 1 штука.
  • Грецькі горіхи – 70 г.
  • Зелень – 20 г.
  • Оливкова олія – 2 столові ложки.
  • Оцет – 1 столова ложка.
  • Часник, зубчики –  2 штуки.
  • Копчена паприка – 1 чайна ложка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
Цей іспанський соус прекрасно пасує до риби!

Готуємо соус ромеско

Солодкий перець і томат добре помийте, обсушіть, викладіть на лист, зробіть кілька проколів на перці зубочисткою і відправте в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 160 градусів. Потім дістаньте, охолодіть, зніміть шкірку, розріжте на шматки. З перцю витягніть серцевину із зерном.

Покладіть усі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера. Перемелюйте протягом 30 секунд або до однорідної текстури.

Порада: перекладіть у піалку або банку із щільною кришкою. Соус ромеско можна зберігати у холодильнику протягом трьох днів. Смачного!

Ольга Степанова

Recent Posts

“Догорає в степах”: у Донецькій області збили штурмовик російський Су-25

Воїни-зенітники збили російський штурмовий літак у Донецькій області. Про це 7 липня заявила пресслужба оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".…

1 хв. ago

Стало відомо, як Кейт Міддлтон підтримує онкохворого короля Чарльза ІІІ

Кейт Міддлтон намагається втішити короля Чарльза ІІІ під час тривалої ворожнечі з Меган Маркл. Про…

3 хв. ago

Гіпотезу підтверджено: на Землю майже 13 000 років тому впала комета і це змінило планету

Автори дослідження, опублікованого в журналі Airbursts and Cratering, виявили докази, що підтверджують Ударну гіпотезу пізнього…

5 хв. ago

Бред Пітт та Інес де Рамон уперше офіційно зʼявилися на публіці разом (фото)

60-річний американський актор Бред Пітт прибув на Гран-прі Великої Британії в Сільверстоун зі своєю дівчиною…

14 хв. ago

Друг на годину з OLX: яка вартість послуги та чим заохочують кандидати

Послуга "Чоловік на годину" вже давно стала популярною серед тих, хто потребує допомоги у дрібних…

15 хв. ago

У центрі Львова бабуся каталася на іграшковому Lamborghini і отримала штраф

У Львові днями стався курйозний випадок – пенсіонерку оштрафували за їзду на іграшковому Lamborghini. Відео…

2 години ago