Categories: Рецепти

Замість м’ясних пиріжків: пісні коржі з цвітної капусти з чеддером

Ці коржі з цвітної капусти можна їсти як самостійну страву, а можна додавати в салати.

Це один із найсмачніших рецептів, які можна приготувати з цвітної капусти. Ці коржі можна їсти як самостійну страву, а можна додавати в салати. Причому вони не тільки дуже смачні, а й не містять вуглеводів і глютену.

Час підготовки — 15 хвилин, час приготування — 40 хвилин.

Інгредієнти на 12 порцій:

  • 1 великий качан цвітної капусти;
  • 1,5 склянки тертого гострого сиру чеддер;
  • 2 великих яйця;
  • 1 ч. л. каєнської приправи;
  • 0,5 ч. л. подрібненого в порошок часнику;
  • 0,5 ч. л. свіжомеленого чорного перцю;
  • 1 ч. л. солі — але тільки якщо каєнська приправа не містить солі.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко з краями пергаментним папером або силіконовим килимком для випічки.

Розріжте цвітну капусту на невеликі суцвіття і помістіть їх над киплячою водою (можна використовувати сито). Накрийте і готуйте на парі близько 15 хвилин або поки вона не стане м’якою. Добре злийте воду.

Фото: pexels.com

Покладіть цвітну капусту в чашу блендера і гарненько подрібніть її. Можна використовувати товкач для картоплі або м’ясорубку, щоб розім’яти цвітну капусту. Покладіть капусту у велику миску і дайте охолонути протягом 5-10 хвилин. Додайте до неї сир, збиті яйця та приправи і добре перемішайте.

Помістіть форму для кільця (харчове кільце будь-якого розміру або кришку від консервної банки, кільце для англійського кексу, форму для млинців або круглу форму для печива чи бісквіта) на підготовлене деко і додайте суміш цвітної капусти на глибину не більш ніж 1,5 см і трохи утрамбуйте. Зніміть форму, і у вас вийде ідеально круглий пиріг із цвітної капусти.

Повторіть те саме із сумішшю, що залишилася, і випікайте до ідеального стану. Верх не повинен сильно підрум’янитися, а низ навпаки — має стати золотисто-коричневим.

Фото: pexels.com

Випікайте коржі із цвітної капусти протягом 20-25 хвилин або поки їх нижня частина не підрум’яниться. Дістаньте форму з духовки і дайте коржам охолонути протягом 10 хвилин, перш ніж виймати їх із форми.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ці три напої п’ють всі довгожителі: додайте їх до свого раціону, щоб прожити понад 100 років

Дослідник довголіття Ден Бюттнер, вивчаючи так звані "блакитні зони" — місця, де багато людей досягають…

6 години ago

Отакої: навіть Папа Франциск дорікнув собакам у падінні народжуваності людей

Деякі люди називають своїх пухнастих вихованців - хутряними немовлятами. Дехто навіть стверджує, що собаки - це нові діти! Папа…

7 години ago

Мобілізація жінок та виїзд за кордон: що зміниться у квітні 2025 року

Станом на квітень 2025 року жодних змін до правил щодо мобілізації жінок в Україні не…

7 години ago

Штрафи за кожен день прострочення: комунальники посилюють боротьбу з боржниками

Українці можуть отримувати штрафи за кожний день прострочення комунальних платежів. Про це попередили на facebook-сторінці КП "Київтеплоенерго".…

7 години ago

Буде всього 5 днів: обленерго зробило важливе попередженння

З 30 березня стартує 5-денний період, за який українцям необхідно передати до свого обленерго важливу…

7 години ago

Нові правила оплати лікарняних: зміни почнуть діяти вже за тиждень

В Україні вже за тиждень, від 4 квітня 2025 року, набуде чинності закон № 4158-ІХ…

7 години ago