Categories: Рецепти

Замість м’ясних пиріжків: пісні коржі з цвітної капусти з чеддером

Ці коржі з цвітної капусти можна їсти як самостійну страву, а можна додавати в салати.

Це один із найсмачніших рецептів, які можна приготувати з цвітної капусти. Ці коржі можна їсти як самостійну страву, а можна додавати в салати. Причому вони не тільки дуже смачні, а й не містять вуглеводів і глютену.

Час підготовки — 15 хвилин, час приготування — 40 хвилин.

Інгредієнти на 12 порцій:

  • 1 великий качан цвітної капусти;
  • 1,5 склянки тертого гострого сиру чеддер;
  • 2 великих яйця;
  • 1 ч. л. каєнської приправи;
  • 0,5 ч. л. подрібненого в порошок часнику;
  • 0,5 ч. л. свіжомеленого чорного перцю;
  • 1 ч. л. солі — але тільки якщо каєнська приправа не містить солі.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко з краями пергаментним папером або силіконовим килимком для випічки.

Розріжте цвітну капусту на невеликі суцвіття і помістіть їх над киплячою водою (можна використовувати сито). Накрийте і готуйте на парі близько 15 хвилин або поки вона не стане м’якою. Добре злийте воду.

Фото: pexels.com

Покладіть цвітну капусту в чашу блендера і гарненько подрібніть її. Можна використовувати товкач для картоплі або м’ясорубку, щоб розім’яти цвітну капусту. Покладіть капусту у велику миску і дайте охолонути протягом 5-10 хвилин. Додайте до неї сир, збиті яйця та приправи і добре перемішайте.

Помістіть форму для кільця (харчове кільце будь-якого розміру або кришку від консервної банки, кільце для англійського кексу, форму для млинців або круглу форму для печива чи бісквіта) на підготовлене деко і додайте суміш цвітної капусти на глибину не більш ніж 1,5 см і трохи утрамбуйте. Зніміть форму, і у вас вийде ідеально круглий пиріг із цвітної капусти.

Повторіть те саме із сумішшю, що залишилася, і випікайте до ідеального стану. Верх не повинен сильно підрум’янитися, а низ навпаки — має стати золотисто-коричневим.

Фото: pexels.com

Випікайте коржі із цвітної капусти протягом 20-25 хвилин або поки їх нижня частина не підрум’яниться. Дістаньте форму з духовки і дайте коржам охолонути протягом 10 хвилин, перш ніж виймати їх із форми.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Києві затримали чергову керівницю МСЕК. Які послуги вона надавала чоловікам

У Києві викрили голову міжрайонної МСЕК, яка допомагала чоловікам отримати інвалідність. Правоохоронці повідомили їй про…

3 хв. ago

Майбутній король Норвегії висловився про арешт його пасинка, якого звинувачують у насильстві

Майбутній король Норвегії – кронпринц Гокон – прокоментував арешт його пасинка Маріуса Хойбі – позашлюбного…

10 хв. ago

Як з 1 грудня зміняться тарифи на газ і скільки доведеться платити українцям

Після літнього підвищення тарифів на електроенергію українців хвилює питання, чи підніматиметься ціна на газ з приходом зими.…

19 хв. ago

Який мобілізаційний резерв України: The Financial Times назвало цифру

Мобілізаційний резерв України на сьогодні становить 3,7 млн людей. А загальна кількість громадян чоловічої статі віком від…

28 хв. ago

У Росії погрожують завдати ядерний удар по Алясці

Генерал-лейтенант ЗС РФ Андрій Гурульов заявив, що Росія може використати тактичну ядерну зброю для удару…

36 хв. ago

Хотів вийти під час польоту: пасажири літака зв’язали буйного “командира”

На борту пасажирського літака, який летів з Мілуокі до Далласа (США) стався дивний інцидент. Буйний пасажир авіакомпанії…

44 хв. ago