Categories: Рецепти

Замість м’ясних пиріжків: пісні коржі з цвітної капусти з чеддером

Ці коржі з цвітної капусти можна їсти як самостійну страву, а можна додавати в салати.

Це один із найсмачніших рецептів, які можна приготувати з цвітної капусти. Ці коржі можна їсти як самостійну страву, а можна додавати в салати. Причому вони не тільки дуже смачні, а й не містять вуглеводів і глютену.

Час підготовки — 15 хвилин, час приготування — 40 хвилин.

Інгредієнти на 12 порцій:

  • 1 великий качан цвітної капусти;
  • 1,5 склянки тертого гострого сиру чеддер;
  • 2 великих яйця;
  • 1 ч. л. каєнської приправи;
  • 0,5 ч. л. подрібненого в порошок часнику;
  • 0,5 ч. л. свіжомеленого чорного перцю;
  • 1 ч. л. солі — але тільки якщо каєнська приправа не містить солі.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко з краями пергаментним папером або силіконовим килимком для випічки.

Розріжте цвітну капусту на невеликі суцвіття і помістіть їх над киплячою водою (можна використовувати сито). Накрийте і готуйте на парі близько 15 хвилин або поки вона не стане м’якою. Добре злийте воду.

Фото: pexels.com

Покладіть цвітну капусту в чашу блендера і гарненько подрібніть її. Можна використовувати товкач для картоплі або м’ясорубку, щоб розім’яти цвітну капусту. Покладіть капусту у велику миску і дайте охолонути протягом 5-10 хвилин. Додайте до неї сир, збиті яйця та приправи і добре перемішайте.

Помістіть форму для кільця (харчове кільце будь-якого розміру або кришку від консервної банки, кільце для англійського кексу, форму для млинців або круглу форму для печива чи бісквіта) на підготовлене деко і додайте суміш цвітної капусти на глибину не більш ніж 1,5 см і трохи утрамбуйте. Зніміть форму, і у вас вийде ідеально круглий пиріг із цвітної капусти.

Повторіть те саме із сумішшю, що залишилася, і випікайте до ідеального стану. Верх не повинен сильно підрум’янитися, а низ навпаки — має стати золотисто-коричневим.

Фото: pexels.com

Випікайте коржі із цвітної капусти протягом 20-25 хвилин або поки їх нижня частина не підрум’яниться. Дістаньте форму з духовки і дайте коржам охолонути протягом 10 хвилин, перш ніж виймати їх із форми.

Ольга Степанова

Recent Posts

Італія наблизилась до розкриття однієї з великих таємниць да Вінчі

Фахівці Міланського політехнічного університету виявили численні підземні ходи, розташовані під замком Сфорца. Про це повідомляє університет на своєму…

55 хв. ago

Після прийому цих ліків сідати за кермо не можна: вони є майже в кожній аптечці

Безпека на дорозі - це не тільки дотримання правил дорожнього руху, а й контроль над…

57 хв. ago

Потужний імпульс класу М від Сонця досяг Землі: які це має наслідки

17 січня в активній області 3964 стався потужний сонячний спалах магнітудою M7.4. Він почався о 13:24 UTC…

2 години ago

Головні недорогі новинки автомобілів 2025 року: хто виявився найкращим

Експерти автомобільної індустрії назвали найкращі новинки 2025 року. Ці автомобілі з досить великого списку дійсно найкращі…

3 години ago

Стали відомі рішення Трампа у перші години правління

Компанія Дональда Трампа завершує роботу над пакетом жорстких указів з питань імміграції. Очікується, що їх…

4 години ago

Відстрочка та бронь від мобілізації не допоможе: ТЦК вже зачекалися

Заступник начальника РТЦК та СП Лариса Козак нещодавно на прес-конференції наголосила на важливості виконання повістки…

4 години ago