• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Віткофф домагається скасування скасування енергетичних санкцій проти Росії — Politico
    • У Москві загинув віцепрезидент «Транснефти» Бадалов: нафтовий магнат випав з вікна
    • ТЦК можуть подати військовозобов’язаного в розшук: за які порушення
    • Зарплати чиновників в Україні зросли: у деяких відомствах платять понад 100 тисяч гривень
    • Спека в Україні ослабне на вихідних, але з понеділка повернеться з новою силою
    • У Німеччині через «чорну вдову» зупинили роботу порту
    • У США заявили, що не дадуть зброю Україні через заборону УПЦ МП
    • У Китаї дитина вижила після падіння з 20 поверху
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Рецепт, що передається з любов’ю: легендарна домашня паска

    Рецепт, що передається з любов’ю: легендарна домашня паска

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина17 Квітня 2025, 07:492 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Секрет ідеальної паски – терпіння та увага до деталей. Якщо все зробити правильно, то паска стане короною вашого святкового столу.

    Головне у приготуванні паски – не поспішати і дати тісту добре піднятися. Тоді випічка вийде ніжною та повітряною, розповідає 24 Канал з посиланням на “Рецепти.UA”.

    Рецепт домашньої паски

    • Час: 3 години
    • Порцій: 4

    Інгредієнти:
    – 500 грамів борошна;
    – 10 грамів сухих дріжджів;
    – 200 мілілітрів теплого молока;
    – 3 яйця;
    – 100 грамів вершкового масла;
    – 150 грамів цукру;
    – 10 грамів ванільного цукру;
    – 100 грамів родзинок;
    – 50 грамів цукатів;
    – 1 столова ложка лимонної цедри;
    – дрібка солі.

    Приготування:

    1. Родзинки залити теплою водою на 15 хвилин, після чого ретельно обсушити паперовим рушником.
    2. У глибокій мисці розчиняємо дріжджі в теплому молоці, додаємо невелику кількість цукру й борошна. Даємо суміші постояти приблизно 15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
    3. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром до утворення світлої, пишної маси. Додаємо ванільний цукор, дрібку солі та лимонну цедру.
    4. У яєчну масу поступово вливаємо опару, додаючи просіяне борошно порціями. Замішуємо м’яке тісто.
    5. Після цього вмішуємо розм’якшене вершкове масло, родзинки й цукати. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не стане гладким та еластичним.
    6. Накриваємо тісто рушником або плівкою й залишаємо в теплому місці на 1 – 1,5 години, щоб воно добре підросло.
    7. Коли тісто збільшиться в об’ємі, розкладаємо його у форми, заповнюючи їх приблизно на дві третини. Знову накриваємо та даємо постояти ще пів години.
    8. Випікаємо паски у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 – 40 хвилин, до появи апетитної золотистої скоринки.
    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    паска

    Коментування закрито

    Читайте також

    Як вибрати правильний оцет для консервування: прості поради

    Домашні огірки на зиму: три перевірені рецепти маринування

    Готується швидко, з’їдається ще швидше: топ-7 сніданків для дітей у спеку

    Останні новини
    Сьогодні

    Віткофф домагається скасування скасування енергетичних санкцій проти Росії — Politico

    14:12

    У Москві загинув віцепрезидент «Транснефти» Бадалов: нафтовий магнат випав з вікна

    14:09

    ТЦК можуть подати військовозобов’язаного в розшук: за які порушення

    13:49

    Зарплати чиновників в Україні зросли: у деяких відомствах платять понад 100 тисяч гривень

    13:47

    Спека в Україні ослабне на вихідних, але з понеділка повернеться з новою силою

    13:39

    У Німеччині через «чорну вдову» зупинили роботу порту

    13:33

    У США заявили, що не дадуть зброю Україні через заборону УПЦ МП

    13:28

    У Китаї дитина вижила після падіння з 20 поверху

    13:22

    Трамп діє як агент Кремля: відмова від допомоги Україні підтвердила змову

    13:19

    ТОП-5 міфів про правильне харчування: у що не варто вірити

    13:00
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.