• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Українські шахраї видурили у чехів 10 мільйонів гривень: затримано вісьмох
    • Лукашенко вимагає бурити більше нафти у Білорусі
    • Чорногоренко залишила посаду в Міноборони: доля додатків “Резерв+” і “Армія+” під питанням
    • Фудблогерка показала, як приготувати хачапурі на сковорідці за 10 хвилин
    • Польща депортувала майже 100 українців через кримінальні злочини
    • Газ можуть відключити навіть під час війни: що важливо встигнути за 10 днів
    • CNN опублікував ексклюзивні кадри за участю Трампа і Епштейна
    • Пенсіонерам можуть зупинити виплати: як не втратити пенсію з жовтня
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Романчук МиколаРоманчук Микола17 Квітня 2025, 23:542 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Виявляється, що хліб також можна мити, однак не будь-який, а лише черствий. Таким чином йому можна повернути м’якість та свіжість за декілька хвилин, він буде мати хрумку скоринку і пахнутиме, неначе щойно з печі.

    Просто візьміть черствий хліб, батон чи багет і обдайте його гарячою водою. А потім відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин. Після такої процедури хліб буде ароматним, м’яким і матиме хрумку скоринку.

    Які ще є способи зробити черствий хліб м’яким

    • Спосіб №1. Викладіть шматочки черствого хліба на тарілку, так щоб вийшов один шар, і накрийте пластмасовою кришкою для розігрівання їжі, а потім поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. У вас вийде м’якенький хлібчик, і не треба буде бігти в магазин за свіжим.
    • Спосіб №2. Закип’ятіть у каструлі воду і поставте зверху сито, щоб вийшла парова баня. Покладіть у сито нарізаний хліб і потримайте над киплячою водою 4-5 хвилин. Шматочки можна перевертати, щоб вони рівномірно розм’якшилися.
    • Спосіб №3. Якщо у вас в холодильнику є селера, то з її допомогою також можна реанімувати черствий хліб. Для цього треба взяти щільний поліетиленовий пакет, покласти туди хліб і кілька шматочків селери. Відправте пакет із хлібом до холодильника на декілька годин, можна залишити на ніч. Селера за цей час віддасть свою вологу хлібові, тому він знову стане м’яким.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    кулінарний трюк французи хліб

    Читайте також

    Фудблогерка показала, як приготувати хачапурі на сковорідці за 10 хвилин

    Як приготувати домашнє морозиво без добавок і барвників

    Неприємний запах від курки: прості способи, які врятують страву

    Останні новини
    Сьогодні

    Українські шахраї видурили у чехів 10 мільйонів гривень: затримано вісьмох

    14:21

    Лукашенко вимагає бурити більше нафти у Білорусі

    14:18

    Чорногоренко залишила посаду в Міноборони: доля додатків “Резерв+” і “Армія+” під питанням

    14:15

    Фудблогерка показала, як приготувати хачапурі на сковорідці за 10 хвилин

    14:11

    Польща депортувала майже 100 українців через кримінальні злочини

    14:06

    Газ можуть відключити навіть під час війни: що важливо встигнути за 10 днів

    14:04

    CNN опублікував ексклюзивні кадри за участю Трампа і Епштейна

    14:01

    Пенсіонерам можуть зупинити виплати: як не втратити пенсію з жовтня

    13:47

    Кротевич розкритикував керівництво НАБУ через скандальний закон

    13:44

    МОЗ запровадило нову систему перевірки е-рецептів на медичний канабіс

    13:41
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.