• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • РФ виділила сотні мільйонів доларів на літаки: що буде з Ту-95, Ту-160 та ПАК ДА
    • Виявлено прихований глибоко під Землею океан, який може переписати історію планети
    • Туск поставив на місце критиків членства України в НАТО: що відомо
    • Пожежі в будинках прем’єра Британії: усі три підозрювані з України
    • Вбивство Портнова стало епіцентром мемів: українці вражають гумором (фото)
    • Що робити, якщо банк заблокував рахунок через фінмоніторинг, пояснює адвокат
    • Перевірять по базі кожного власника авто: українцям готують нову заборону
    • Мінімальна зарплата зросте до 10 000 гривень: народний депутат анонсував зміни
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Романчук МиколаРоманчук Микола17 Квітня 2025, 23:542 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Виявляється, що хліб також можна мити, однак не будь-який, а лише черствий. Таким чином йому можна повернути м’якість та свіжість за декілька хвилин, він буде мати хрумку скоринку і пахнутиме, неначе щойно з печі.

    Просто візьміть черствий хліб, батон чи багет і обдайте його гарячою водою. А потім відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин. Після такої процедури хліб буде ароматним, м’яким і матиме хрумку скоринку.

    Які ще є способи зробити черствий хліб м’яким

    • Спосіб №1. Викладіть шматочки черствого хліба на тарілку, так щоб вийшов один шар, і накрийте пластмасовою кришкою для розігрівання їжі, а потім поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. У вас вийде м’якенький хлібчик, і не треба буде бігти в магазин за свіжим.
    • Спосіб №2. Закип’ятіть у каструлі воду і поставте зверху сито, щоб вийшла парова баня. Покладіть у сито нарізаний хліб і потримайте над киплячою водою 4-5 хвилин. Шматочки можна перевертати, щоб вони рівномірно розм’якшилися.
    • Спосіб №3. Якщо у вас в холодильнику є селера, то з її допомогою також можна реанімувати черствий хліб. Для цього треба взяти щільний поліетиленовий пакет, покласти туди хліб і кілька шматочків селери. Відправте пакет із хлібом до холодильника на декілька годин, можна залишити на ніч. Селера за цей час віддасть свою вологу хлібові, тому він знову стане м’яким.
    кулінарний трюк французи хліб

    Читайте також

    Секретна порада шеф-кухарів: коли соєвий соус у салаті — це смакота, а коли — ні

    Легендарний торт “Карпати” з 80-х: як приготувати популярний радянський десерт

    Ресторатор з Неаполя назвав страви італійської кухні, які в Україні дуже переоцінені

    Останні новини
    Сьогодні

    РФ виділила сотні мільйонів доларів на літаки: що буде з Ту-95, Ту-160 та ПАК ДА

    18:45

    Виявлено прихований глибоко під Землею океан, який може переписати історію планети

    18:37

    Туск поставив на місце критиків членства України в НАТО: що відомо

    18:30

    Пожежі в будинках прем’єра Британії: усі три підозрювані з України

    18:12

    Вбивство Портнова стало епіцентром мемів: українці вражають гумором (фото)

    18:04

    Що робити, якщо банк заблокував рахунок через фінмоніторинг, пояснює адвокат

    17:56

    Перевірять по базі кожного власника авто: українцям готують нову заборону

    17:39

    Мінімальна зарплата зросте до 10 000 гривень: народний депутат анонсував зміни

    17:32

    Стало відомо, які послуги з червня у “Дії” стануть платними

    17:23

    Ціни на газ і світло завищені, а Кабмін не пояснює чому: нардепка заявила про “викачування” грошей у людей

    17:14
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.