Деруни, картопляні оладки, терті пляцки чи інші назви цієї страви поєднують у собі один з найпростіших та улюблених рецептів українців – натерту на тертці картоплю, яку потім обсмажують. Під час приготування у багатьох виникають проблеми: картопля темніє, вигляд у страви неапетитний або деруни виходять тугі, забиті.
Як приготувати ідеально золотисті та смачні деруни, розповідає “Сусідка“.
Картопля на повітрі починає швидко темніти через природну реакцію крохмалю з киснем. Коли картопля піддається механічній обробці, запускається процес окиснення, а це швидко призводить до зміни кольору.
Використовуйте правильні сорти картоплі – найбільш стійкими до потемніння є сорти з високим вмістом крохмалю.
Додавайте цибулю – під час натирання картоплі додайте обов’язково цілу цибулину середнього розміру. Цибуля пустить сік, який уповільнює окиснення та покращить смак ваших дерунів.
Не залишайте картоплю надовго – готуйте деруни одразу, як зробите суміш. Намагайтеся не замішувати багато продуктів, щоб швидко їх підсмажити. Якщо є така можливість – використовуйте одразу дві сковорідки.
Що вам знадобиться:
Як готувати:
Картоплю потрібно натерти на дрібній тертці та перекласти в сито, щоб стекла зайва рідина.
Натріть цибулю та змішайте її з картоплею, додайте яйце, борошно та сіль.
Вимішайте добре всю масу, до однорідної консистенції.
Розігрійте сковороду, а після – олію.
На добре розігріту сковороду викладайте ложкою деруни та обсмажуйте їх до золотистої скоринки з двох сторін.
Між Трампом і Маском спалахнув конфлікт через бюджетний закон. Президент США натякнув на можливу депортацію…
На кінець травня 2025 року за межами України через війну перебували понад 5,6 мільйона громадян.…
Оренда квартир в Україні зросла до 13 000 грн, а в деяких містах Заходу й на…
У Польщі суттєво посилюють покарання для водіїв, які створюють небезпеку на дорогах. Парламент країни схвалив…
Російські еліти вже розмірковують над майбутнім країни після Володимира Путіна, проте основа системи залишається незмінною…
США припинили постачати зброю Україні навіть до завершення раніше ухваленої допомоги. Мар’яна Безугла вважає, що…