Categories: Рецепти

ТОП-3 смачних рецептів квашених помідор

Квашені помідори – справжня насолода для поціновувачів домашніх заготовок. Вони можуть стати чудовим доповненням до будь-якого столу, а їх приготування не потребує надмірних зусиль.

Експерт пропонує вам три найсмачніших рецепти, які обов’язково варто спробувати.

1. Класичні квашені помідори

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів
  • 1 літр води
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 зубчики часнику
  • Пучок кропу
  • Листя смородини або вишні (за бажанням)
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та наколіть зубочисткою в декількох місцях.
  2. У банку покладіть кріп, часник, листя смородини або вишні, а також чорний перець.
  3. Викладіть помідори шарами, пересипаючи їх спеціями.
  4. Залийте банки гарячим розсолом, приготованим з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками та залиште на 5-7 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть їх у прохолодне місце для подальшого зберігання.

2. Квашені помідори з базиліком та медом

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів (краще вибирати невеликі, з щільною шкіркою)
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка меду
  • 1 пучок базиліку
  • 5 зубчиків часнику
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та просушіть.
  2. На дно банки покладіть базилік, часник і чорний перець.
  3. Додайте помідори, укладаючи їх шарами.
  4. У воді розчиніть сіль і мед, доведіть до кипіння та залийте гарячим розсолом помідори.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 4-5 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть у прохолодне місце.

3. Гострі квашені помідори з хроном

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 корінь хрону
  • 1 гострий перець
  • Листя вишні або хрону
  • 5 зубчиків часнику

Приготування:

  1. Помідори помийте та наколіть у кількох місцях.
  2. Хрін і гострий перець наріжте тонкими скибочками.
  3. У банку покладіть листя, часник, хрін і перець, а потім викладіть помідори.
  4. Залийте банки гарячим розсолом з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 7-10 днів при кімнатній температурі. Готові помідори можна зберігати у прохолодному місці.
Лисенко Катерина

Recent Posts

В Україні продовжують мобілізувати пенсіонерів, хто відмовляється – в’язниця

На Дніпропетровщині суд засудив пенсіонера до трьох років позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Амур-Нижньодніпровський…

59 секунд ago

Розкриття банківської таємниці в Україні: експерт пояснив, в чому криється небезпека

Ідея міністра фінансів Сергія Марченка про розкриття банківської таємниці в Україні має низку загроз. Таке рішення може…

9 хв. ago

ЗМІ розповіли про штраф сина Порошенка: сума може збільшитись

Військовозобов'язаному синові народного депутата Петра Порошенка Олексію, нібито загрожує штраф через неявку за військовим порядком.…

19 хв. ago

Меркель висловила сумнів, що Україна може зберегти незалежність

Україна без підтримки США та НАТО не зможе зберегти свою незалежність після нападу Росії. Таку думку висловила колишня…

28 хв. ago

283 000 грн: в Україні британський кіт коштує, як новий автомобіль

На спеціалізованих порталах, зокрема на популярному сайті OLX, часто публікуються оголошення про продаж елітних порід тварин, що…

36 хв. ago

Штрафи для українських водіїв за радіо: кому та де загрожує покарання до 13 тис. грн

В Україні багато хто здивується, що за користування радіо у власному автомобілі можуть стягувати штрафи.…

43 хв. ago