Categories: Рецепти

ТОП-3 смачних рецептів квашених помідор

Квашені помідори – справжня насолода для поціновувачів домашніх заготовок. Вони можуть стати чудовим доповненням до будь-якого столу, а їх приготування не потребує надмірних зусиль.

Експерт пропонує вам три найсмачніших рецепти, які обов’язково варто спробувати.

1. Класичні квашені помідори

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів
  • 1 літр води
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 зубчики часнику
  • Пучок кропу
  • Листя смородини або вишні (за бажанням)
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та наколіть зубочисткою в декількох місцях.
  2. У банку покладіть кріп, часник, листя смородини або вишні, а також чорний перець.
  3. Викладіть помідори шарами, пересипаючи їх спеціями.
  4. Залийте банки гарячим розсолом, приготованим з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками та залиште на 5-7 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть їх у прохолодне місце для подальшого зберігання.

2. Квашені помідори з базиліком та медом

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів (краще вибирати невеликі, з щільною шкіркою)
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка меду
  • 1 пучок базиліку
  • 5 зубчиків часнику
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та просушіть.
  2. На дно банки покладіть базилік, часник і чорний перець.
  3. Додайте помідори, укладаючи їх шарами.
  4. У воді розчиніть сіль і мед, доведіть до кипіння та залийте гарячим розсолом помідори.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 4-5 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть у прохолодне місце.

3. Гострі квашені помідори з хроном

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 корінь хрону
  • 1 гострий перець
  • Листя вишні або хрону
  • 5 зубчиків часнику

Приготування:

  1. Помідори помийте та наколіть у кількох місцях.
  2. Хрін і гострий перець наріжте тонкими скибочками.
  3. У банку покладіть листя, часник, хрін і перець, а потім викладіть помідори.
  4. Залийте банки гарячим розсолом з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 7-10 днів при кімнатній температурі. Готові помідори можна зберігати у прохолодному місці.
Лисенко Катерина

Recent Posts

Анджеліна Джолі не дозволяє батькам Пітта спілкуватися з онуками

Скандали навколо зіркового експодружжя Бреда Пітта та Анджеліни Джолі не вщухають. Виявилося, що акторка не дозволяє бачитися його…

5 години ago

Медведєв погрожує передати технології ядерної зброї “ворогам США”

Головний рупор Кремля в соцмережах, заступник голови Ради безпеки РФ та колишній російський президент Дмитро…

5 години ago

Мобілізація без фронту: хто може потрапити до тилових частин

В Україні продовжуються військовий стан та мобілізація, а отже, чоловіки віком від 18 до 60…

5 години ago

Втома від війни. В Ізраїлі все більше резервістів не хочуть служити в армії – The Washington Post

В Ізраїлі посилюється втома від війни, кількість жертв зростає, а масштаби бойових дій розширюються. Про…

6 години ago

Російського генерала зняли з посади командувача угрупованням “Південь”: названо причину

Командувача угрупованням російських військ "Південь" генерал-полковника Геннадія Анашкіна звільнили з посади через неправдиві заяви про хід…

6 години ago

Росія намагається зробити “Шахеди” зі штучним інтелектом. The Guardian пояснило мету

Армія Російської Федерації намагається зробити "Шахеди" зі штучним інтелектом. Їх мета - створити рої безпілотників.…

6 години ago