Categories: Рецепти

ТОП-3 смачних рецептів квашених помідор

Квашені помідори – справжня насолода для поціновувачів домашніх заготовок. Вони можуть стати чудовим доповненням до будь-якого столу, а їх приготування не потребує надмірних зусиль.

Експерт пропонує вам три найсмачніших рецепти, які обов’язково варто спробувати.

1. Класичні квашені помідори

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів
  • 1 літр води
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 зубчики часнику
  • Пучок кропу
  • Листя смородини або вишні (за бажанням)
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та наколіть зубочисткою в декількох місцях.
  2. У банку покладіть кріп, часник, листя смородини або вишні, а також чорний перець.
  3. Викладіть помідори шарами, пересипаючи їх спеціями.
  4. Залийте банки гарячим розсолом, приготованим з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками та залиште на 5-7 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть їх у прохолодне місце для подальшого зберігання.

2. Квашені помідори з базиліком та медом

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів (краще вибирати невеликі, з щільною шкіркою)
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка меду
  • 1 пучок базиліку
  • 5 зубчиків часнику
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та просушіть.
  2. На дно банки покладіть базилік, часник і чорний перець.
  3. Додайте помідори, укладаючи їх шарами.
  4. У воді розчиніть сіль і мед, доведіть до кипіння та залийте гарячим розсолом помідори.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 4-5 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть у прохолодне місце.

3. Гострі квашені помідори з хроном

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 корінь хрону
  • 1 гострий перець
  • Листя вишні або хрону
  • 5 зубчиків часнику

Приготування:

  1. Помідори помийте та наколіть у кількох місцях.
  2. Хрін і гострий перець наріжте тонкими скибочками.
  3. У банку покладіть листя, часник, хрін і перець, а потім викладіть помідори.
  4. Залийте банки гарячим розсолом з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 7-10 днів при кімнатній температурі. Готові помідори можна зберігати у прохолодному місці.
Лисенко Катерина

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago