Categories: Рецепти

ТОП-3 смачних рецептів квашених помідор

Квашені помідори – справжня насолода для поціновувачів домашніх заготовок. Вони можуть стати чудовим доповненням до будь-якого столу, а їх приготування не потребує надмірних зусиль.

Експерт пропонує вам три найсмачніших рецепти, які обов’язково варто спробувати.

1. Класичні квашені помідори

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів
  • 1 літр води
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 зубчики часнику
  • Пучок кропу
  • Листя смородини або вишні (за бажанням)
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та наколіть зубочисткою в декількох місцях.
  2. У банку покладіть кріп, часник, листя смородини або вишні, а також чорний перець.
  3. Викладіть помідори шарами, пересипаючи їх спеціями.
  4. Залийте банки гарячим розсолом, приготованим з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками та залиште на 5-7 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть їх у прохолодне місце для подальшого зберігання.

2. Квашені помідори з базиліком та медом

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів (краще вибирати невеликі, з щільною шкіркою)
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка меду
  • 1 пучок базиліку
  • 5 зубчиків часнику
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та просушіть.
  2. На дно банки покладіть базилік, часник і чорний перець.
  3. Додайте помідори, укладаючи їх шарами.
  4. У воді розчиніть сіль і мед, доведіть до кипіння та залийте гарячим розсолом помідори.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 4-5 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть у прохолодне місце.

3. Гострі квашені помідори з хроном

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 корінь хрону
  • 1 гострий перець
  • Листя вишні або хрону
  • 5 зубчиків часнику

Приготування:

  1. Помідори помийте та наколіть у кількох місцях.
  2. Хрін і гострий перець наріжте тонкими скибочками.
  3. У банку покладіть листя, часник, хрін і перець, а потім викладіть помідори.
  4. Залийте банки гарячим розсолом з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 7-10 днів при кімнатній температурі. Готові помідори можна зберігати у прохолодному місці.
Лисенко Катерина

Recent Posts

Зеленський назвав нову цифру втрат на війні: скільки загинуло українських військових

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив нові цифри українських втрат на війні. За словами президента, від…

24 хв. ago

Як скласти вступні іспити до магістратури за кордоном: доступні міста та реєстрація

Міністерство освіти і науки України оголосило про відкриття нової можливості для вступників до магістратури, які…

33 хв. ago

Водіїв в Україні чекає удар через мита Трампа: на що зростуть ціни

Плани президента США Дональда Трампа запровадити нові тарифи на імпорт автомобільної продукції можуть вдарити не лише…

34 хв. ago

Мобілізація 18–24-річних зазнала провалу: на що розраховувала влада

Попри оптимістичні очікування, кількість охочих молодих чоловіків віком 18 -24 роки не просто не дотягла…

35 хв. ago

Україну накриє антициклон: синоптик розказав, що буде з погодою

В Україні на цьому тижні очікується тепла та майже суха погода. Про це на "Метеопрог" повідомив…

38 хв. ago

У якому місті України живуть найбагатші пенсіонери: розмір виплат за регіонами

Українці, які досягли віку, що дозволяє вийти на заслужений відпочинок, можуть розраховувати на пенсійні виплати.…

51 хв. ago