Такий соус можна довго зберігати в холодильнику, заправляючи ним ваші улюблені страви.
Простий рецепт ідеального вершкового соусу з часником і томатами — те, що стане в пригоді будь-якому кулінару. Таким соусом можна заправляти теплі салати, а також додавати його в пасту або використовувати під час приготування піци. Його м’який смак із пікантним відтінком закохають у себе з першого разу. Розповідаємо про те, як просто приготувати цей соус і що для цього потрібно, пише nv
Інгредієнти
- Помідори — 400 г (можна брати як свіжі, так і консервовані)
- цибуля — 2 шт (велика)
- часник — 2 головки (великий)
- базилік — кілька гілочок
- перець чилі – 1 шт (невеликого розміру)
- вершкове масло — 120 г
- оливкова олія — 2 столові ложки
- мед — 1 чайна ложка
- сіль
Спосіб приготування
- Часник очищаєте. Викладаєте у форму для випікання.
- Туди ж викладаєте попередньо вимиті та розрізані навпіл помідори.
- Чистимо цибулю. Розрізаємо її або навпіл, або на 4 частини. Якщо цибулина дуже велика, то краще розділити її на менші частини. Викладаємо в ту саму форму.
- Заливаємо оливковою олією, солимо і відправляємо випікатися до того моменту, поки краї томатів і цибулі не стануть темного коричневого кольору.
- Дістаємо все з духовки. Переміщаємо в каструлю. Додаємо подрібнений перець чилі, вершкове масло, мед. Приправляємо базиліком. Подрібнюємо блендером і ставимо на слабкий вогонь на 2−3 хвилини до загустіння.
Такий соус можна додавати в пасту, використовувати для приготування піци або доповнювати ним будь-яку іншу страву. Також його можна довго зберігати в холодильнику, тому дуже зручно — зробити його один раз і розділити на порції.