Categories: Рецепти

Улюблений делікатес Андрія Данилка, але приготований для бідних

Рецепт фуа-гра по-українськи сподобається всім, хто любить страви з печінки птиці. Готувати його просто. 2 жовтня народився український співак, композитор, популярний гуморист-пародист, народний артист України Андрій Данилко. 

“Мене тільки завжди дивує: у ресторані подають величезну тарілку, а на ній – ця маленька фуа-гра. Ось в Ізраїлі є один ресторанчик, там фуа-гра роблять у вигляді шашлику, можна попоїсти – порція велика, а коштує копійки”, – поділився зірковий актор.

Класична фуа-гра – це спеціальним чином приготована печінка відгодованого гуся чи качки. Фуа-гра по-українськи – це вишукана страва, яку можна приготувати з печінки будь-якої птиці. Це суттєво спростить завдання та навантаження на гаманець будь-якої української господині! Та й порції вийдуть такі, якими можна наїстися. Отже, руки на кухню й нумо готувати.

Журналістам він зізнався, що полюбляє страву-делікатес – фуа-гру.

Фуа-гра з курячої печінки з яблуками

Вам знадобиться:

  • Печінка птиці (можна взяти курячу) – 500 г.
  • Цибуля – 2 штуки.
  • Яблука – 2 штуки.
  • Вершкове масло – 2 столові ложки.
  • Оливкова олія – 1 столова ложка.
  • Сіль — 1/2 чайної ложки.
  • Чорний перець – 1/4 чайної ложки.
  • Мелена кориця – 1/4 чайної ложки.
  • Мускатний горіх – 1/4 чайної ложки.
  • Брусничний соус – 1/4 чайної ложки.
Фуа-гра сприяє здоров’ю та довголіттю!

Як готувати:

Розігрійте духовку до 180°C. Наріжте печінку на шматочки товщиною близько 2 см. Посипте її сіллю, перцем, корицею та мускатним горіхом. Розігрійте вершкове та оливкову олію на сковороді на середньому вогні. Обсмажте печінку на сковороді з обох боків до золотистого кольору, близько 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть печінку в форму для випічки.

Наріжте цибулю та яблука тонкими скибочками. Викладіть їх на печінку. Накрийте форму фольгою. Випікайте в духовці протягом 20-25 хвилин, або доки печінка не стане м’якою. Зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин, або доки яблука не зарум’яняться. 

Подавайте фуа-гра гарячою з брусничним соусом. Крім того, фуа-гра по-українськи можна подавати з гарячим тостом, картопляним пюре або салатом із зелених овочів.

Порада: для більш насиченого смаку можна маринувати печінку в молоці або вершках протягом 30 хвилин перед обсмаженням. Оберіть сорт яблук Гренні Сміт. Брусничний соус можна приготувати з заморожених або свіжих брусниць, цукру та води.

Романчук Микола

Recent Posts

Що таке “бункер судного дня”: навіщо створено Всесвітнє насіннєсховище

У самому серці арктичної тундри, на острові Шпіцберген, розташоване Всесвітнє насіннєсховище, яке часто називають "бункером…

4 години ago

Зливи, шквали та спека: яким буде літо 2025 року в Україні

Літо 2025 року може розпочатися раніше, ніж за календарем, а погода буде контрастною – із…

4 години ago

Сумки, іграшки, самокат. Комунальники Кропивницького показали «скарби» з каналізації

Сумки, флешки, вологі серветки, іграшки, самокат, засоби гігієни, ганчір'я знаходять комунальники у каналізаційних трубах Кропивницького. Інколи,…

5 години ago

Штрафи від ТЦК: ухилянтам дали нову можливість

Міністерство оборони України запускає нову послугу для військовозобов'язаних громадян – можливість сплачувати штрафи від ТЦК…

5 години ago

Запаси грошей у російській казні стрімко скорочуються: у чому причина

Залишки коштів на рахунках російського казначейства швидко скорочуються вже кілька місяців. При цьому подібна картина…

5 години ago

Безугла розкритикувала зміни в Генштабі ЗСУ

Народна депутатка Мар'яна Безугла розкритикувала рішення президента Вололдимира Зеленського щодо призначення Андрія Гнатова начальником Генерального штабу Збройних…

5 години ago