Categories: Рецепти

Улюблений делікатес Андрія Данилка, але приготований для бідних

Рецепт фуа-гра по-українськи сподобається всім, хто любить страви з печінки птиці. Готувати його просто. 2 жовтня народився український співак, композитор, популярний гуморист-пародист, народний артист України Андрій Данилко. 

“Мене тільки завжди дивує: у ресторані подають величезну тарілку, а на ній – ця маленька фуа-гра. Ось в Ізраїлі є один ресторанчик, там фуа-гра роблять у вигляді шашлику, можна попоїсти – порція велика, а коштує копійки”, – поділився зірковий актор.

Класична фуа-гра – це спеціальним чином приготована печінка відгодованого гуся чи качки. Фуа-гра по-українськи – це вишукана страва, яку можна приготувати з печінки будь-якої птиці. Це суттєво спростить завдання та навантаження на гаманець будь-якої української господині! Та й порції вийдуть такі, якими можна наїстися. Отже, руки на кухню й нумо готувати.

Журналістам він зізнався, що полюбляє страву-делікатес – фуа-гру.Журналістам він зізнався, що полюбляє страву-делікатес – фуа-гру.
Журналістам він зізнався, що полюбляє страву-делікатес – фуа-гру.

Фуа-гра з курячої печінки з яблуками

Вам знадобиться:

  • Печінка птиці (можна взяти курячу) – 500 г.
  • Цибуля – 2 штуки.
  • Яблука – 2 штуки.
  • Вершкове масло – 2 столові ложки.
  • Оливкова олія – 1 столова ложка.
  • Сіль — 1/2 чайної ложки.
  • Чорний перець – 1/4 чайної ложки.
  • Мелена кориця – 1/4 чайної ложки.
  • Мускатний горіх – 1/4 чайної ложки.
  • Брусничний соус – 1/4 чайної ложки.
Фуа-гра сприяє здоров’ю та довголіттю!

Як готувати:

Розігрійте духовку до 180°C. Наріжте печінку на шматочки товщиною близько 2 см. Посипте її сіллю, перцем, корицею та мускатним горіхом. Розігрійте вершкове та оливкову олію на сковороді на середньому вогні. Обсмажте печінку на сковороді з обох боків до золотистого кольору, близько 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть печінку в форму для випічки.

Наріжте цибулю та яблука тонкими скибочками. Викладіть їх на печінку. Накрийте форму фольгою. Випікайте в духовці протягом 20-25 хвилин, або доки печінка не стане м’якою. Зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин, або доки яблука не зарум’яняться. 

Подавайте фуа-гра гарячою з брусничним соусом. Крім того, фуа-гра по-українськи можна подавати з гарячим тостом, картопляним пюре або салатом із зелених овочів.

Порада: для більш насиченого смаку можна маринувати печінку в молоці або вершках протягом 30 хвилин перед обсмаженням. Оберіть сорт яблук Гренні Сміт. Брусничний соус можна приготувати з заморожених або свіжих брусниць, цукру та води.

Романчук Микола

Recent Posts

ВАКС завтра обиратиме запобіжний захід Чернишову: САП просить заставу без арешту

У середу, 25 червня, Вищий антикорупційний суд України призначив засідання для обрання запобіжного заходу віцепрем’єру…

20 хвилин ago

Зеленський заявив, що готовий передати владу, але лише за волею народу

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Sky News зазначив, що у разі волевиявлення народу готовий скласти…

25 хвилин ago

У світі існує дев’ять ядерних держав: найбільше боєголовок мають Росія та США

Згідно з новим звітом Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), на початку 2024 року…

54 хвилини ago

Суд у Гельсінкі конфіскував спідницю жінки, яку визнали знаряддям злочину

Апеляційний суд у Гельсінкі підтвердив рішення про вилучення спідниці у 25-річної жінки ромського походження, визнавши…

57 хвилин ago

Загострення війни між Ізраїлем та Іраном послабило вплив Росії на Близькому Сході

Загострення протистояння між Ізраїлем та Іраном позначилось і на позиціях Кремля. Політичний аналітик Тарас Загородній…

1 годину ago

Безугла заявила про повернення каральної психіатрії в Україні

Народна депутатка Мар’яна Безугла виступила з публічною заявою, в якій порівняла сучасні методи впливу на…

1 годину ago