Categories: Рецепти

З’їдаються за лічені хвилини: хрусткі курячі крильця барбекю, на сковорідці або в духовці

Немає нічого кращого, ніж курячі крильця, що шиплять на грилі. Хоча вони виходять не менш смачними в духовці або на сковороді – пряна паніровка і гостро-солодка глазур надають страві особливої пікантності. За бажанням перед приготуванням крильця можна замаринувати, але це необов’язково. Головне правило: готуйте їх завжди більше, ніж думаєте, що з’їсте. Ви їх точно з’їсте.

Курячі крильця барбекю в пряному паніруванні та гостро-солодкій глазурі

Інгредієнти:

  • 8-12 курячих крилець
  • 2 пучки зеленої цибулі (нарізаної)
  • насіння кунжуту для посипки (за бажанням)

Для маринаду:

  • 1 ст. л. крупної солі
  • 1 велика цибулина (крупно нарізана)
  • 1-2 гілочки розмарину
  • 2 лаврові листки
  • чорний перець горошком

Для паніровки:

  • 2 ст. л. копченої паприки
  • 2 ст. л. сушеного часнику
  • 1 ст. л. чорного перцю
  • 1 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. олії
  • 1-3 перці чилі, подрібненого (за бажанням)

Для глазурі:

  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 3 ст. л. води
  • 3 ст. л. меду
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. яблучного оцту (читайте, як приготувати домашній яблучний оцет із падалиці)
  • 3 ст. л. томатного кетчупу
  • 1 велика цибулина, дрібно нарізана
  • 1 ст. л. тертого свіжого імбиру
  • 2 ст. л. дрібно рубаного часнику
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 1 лавровий лист

Як приготувати курячі крильця – рецепт від шефа Елайни Еммотт

Курячі крильця барбекю / ichef.bbci.co.uk

Промийте курячі крильця і просушіть. Перевірте, щоб на кінчиках не залишалося пір’їнок, а якщо вони є, то обпаліть на газовій плиті або за допомогою паяльної лампи.

Якщо хочете замаринувати крильця, то приготуйте маринад: змішайте всі інгредієнти у великій каструлі, додайте приблизно 1 л холодної води, перемішайте, щоб сіль розчинилася. Помістіть крильця в каструлю, якщо потрібно, додайте води, щоб вони занурилися. Залиште в холодильнику мінімум на 4 години, потім злийте воду з крилець і обсушіть їх.

Приготуйте паніровку: змішайте всі інгредієнти у великій мисці. Покладіть у миску крильця й обваляйте їх, щоб вони повністю були покриті (використовуйте ложку або надіньте одноразові рукавички). Залиште на 10-20 хвилин.

Для глазурі помістіть усі інгредієнти в невелику каструлю і варіть на повільному вогні близько 15 хвилин, поки об’єм рідини не зменшиться вдвічі. Періодично помішуйте, щоб вона не пригоріла. Якщо суміш починає розшаровуватися, додайте трохи холодної води.

Не переваріть глазур – вона має бути сиропоподібною та липкою, але не густою.

Викладіть крильця на гриль і смажте протягом 30-45 хвилин (якщо гриль із кришкою, то 20-25 хвилин), перевертаючи кожні 10-15 хвилин і змащуючи глазур’ю обидва боки, доки вони не підрум’яняться та не просмажаться.

Щоб перевірити готовність, проткніть найтовстішу частину шпажкою – сік має бути прозорим. Крильця мають бути хрусткими та місцями обвугленими. Під час подачі посипте зеленою цибулею та кунжутом.

Щоб приготувати такі курячі крильця в духовці на деку або курячі крильця на сковорідці, розігрійте духовку до 200°C або сковорідку до гарячого стану. Покладіть натерті спеціями крила у велику форму для запікання або прямо на пательню і змастіть глазур’ю. Готуйте 30-45 хвилин, перевертаючи кожні 10-15 хвилин і змащуючи глазур’ю з обох боків, доки не приготується.

Ольга Степанова

Recent Posts

У 117 бригаді після скандалу та публічних скарг бійців зняли керівництво 155 батальйону

У 117 бригаді після скандалу та публічних скарг бійців зняли керівництво 155 батальйону. З квітня…

6 хв. ago

Ексміністр Милованов звинуватив у погрозах відому журналістку Соколову: деталі скандалу

Колишній міністр економіки України, президент Київської школи економіки (КШЕ) Тимофій Милованов заявив, що журналістка Яніна Соколова нібито…

14 хв. ago

Нехороші новини для тих, хто худне: ось, що вам весь час заважає

Відновлення ваги після дієти або програми схуднення є дуже поширеним явищем. Згідно з новими дослідженнями, "пам’ять" жирових клітин…

21 хв. ago

І сюди дісталися: додаткові податки на подарунки та спадщину доведуть до відчаю

Чимало українців, можливо, не знають, що спадкове майно оподатковується. Хоча спеціального збору за спадок немає,…

30 хв. ago

Стало відомо, чим Путін розплачується з Кімом за зброю та солдатів

Росія поставила Північній Кореї понад мільйон барелів нафти за зброю і солдатів. Про це повідомляє…

39 хв. ago

“Не створені для війни”: українські волейболісти пояснили свою втечу з країни

Волейболісти "Решетилівки" Андрій Оробко та Дмитро Шаврак розповіли, чому втекли з України. Гравці не повернулися до країни після волейбольного матчу Кубка…

47 хв. ago