Передвиборні перегони у США: Ніккі Гейлі відмовилася від участі, кандидатом буде Дональд Трамп

Колишня губернаторка Південної Кароліни та експосол США в ООН Ніккі Гейлі, яка була останнім помітним конкурентом Дональду Трампу за номінацію на посаду кандидата в президенти США від Республіканської партії, припиняє свою передвиборчу кампанію.

Про це пише The Guardian.

Про припинення передвиборчої кампанії Гейлі вперше повідомило видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з її планами.

Політикиня пережила довгу низку програшів у своїй кампанії, починаючи зі штатів Айова, Нью-Гемпшир, Невада. Вона навіть програла номінацію Трампу у своїй рідній Південній Кароліні.

За попередніми підрахунками, перемоги на республіканських праймеріз у “Супервівторок” у 12 із 15 штатів із великим відривом домігся експрезидент США Дональд Трамп. Гейлі набрала більше голосів тільки у Вермонті. Раніше вона домагалася перемоги тільки у Вашингтоні.

Серед інших суперників Трампа на праймеріз Гейлі була головною, тепер її відхід гарантує Трампу номінацію від республіканців.

Газета WSJ повідомила, що Гейлі не буде оголошувати про свою підтримку Трампа в середу, але порадить йому заслужити підтримку республіканських і незалежних виборців, які підтримали її.

Такий крок Гейлі, безумовно, дасть змогу Трампу висунути свою кандидатуру від республіканців уже на третіх виборах поспіль, хоча йому й висунуто 91 кримінальне обвинувачення.

Перспектива того, що кандидатом від республіканців стане засуджений злочинець, дедалі ближча, зазначають журналісти. Зняття Геллі з перегонів гарантує Трампу номінацію від республіканців.

Чим відома Ніккі Гейлі?

Гейлі обіймала посаду губернатора Південної Кароліни з 2012 по 2017 рік, а потім пішла у відставку після перемоги Трампа на президентських виборах 2016 року, щоб стати послом США в ООН. Попри популярність у Південній Кароліні, їй все ж не вдалося домогтися прихильності в рідному штаті, що і стало визначальним у передвиборчих перегонах.

51-річна Гейлі називала себе єдиним республіканцем, якому під силу конкурувати з Джо Байденом на загальних виборах.

Її прихильники вважали, що підтримка України в оборонній війні проти Росії та специфічна позиція щодо абортів (вона закликала до “консенсусу”, а не до повної заборони процедури після певної кількості тижнів) допоможуть Республіканській партії заручитися підтримкою незалежного електорату, а також жінок.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ніяк не звільнять: у “Слуги народу” не виходить вирішити питання з Сольським

Партія "Слуга народу" не змогла вирішити "долю" міністра аграрної політики Миколи Сольського, якого підозрюють у незаконному заволодінні…

6 хв. ago

Мільйонні доходи нардепів 2023 року збільшилися: хто отримав найбільше

Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла на 36%. Найбільше виплати піднялися у представників партії "Європейська солідарність"…

13 хв. ago

Верховна Рада пропонує штрафувати батьків за небажання навчати дітей

Український парламент має намір законодавчо зобов'язати батьків займатися освітою дітей. Недбайливих тат і мам народні…

17 хв. ago

Кім Чен Ин відвідав похорон пропагандиста, який створив культ особистості навколо його сім’ї

У КНДР помер Кім Кі Нам, колишній керівник комітету пропаганди Північної Кореї. Саме він створив…

25 хв. ago

Американський блогер безкоштовно роздасть 26 електромобілів Tesla

Блогер зі США Джиммі Дональдсон, більше відомий як MrBeast, вирішив розіграти 26 електромобілів Tesla. Таким чином…

34 хв. ago

Тисячі: Арахамія розповів, скількох ув’язнених можуть мобілізувати до армії

Потенційно до Сил оборони можуть мобілізувати від 15 до 20 тисяч українських ув'язнених. Про це, як пише "УП",…

46 хв. ago