Ніяк не звільнять: у “Слуги народу” не виходить вирішити питання з Сольським

Партія “Слуга народу” не змогла вирішити “долю” міністра аграрної політики Миколи Сольського, якого підозрюють у незаконному заволодінні землею. У фракції досі не ухвалили рішення про звільнення його з посади, хоча сам Сольський тиждень тому подав заяву на звільнення.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук на брифінгу. Зазначив, що через відсутність такого рішення, питання не стояло і на порядку денному у парламенті.

“Саме фракція відповідає за порядок денний. Ні голова, ні перший заступник, ні заступник навіть не мають права голосу на погоджувальній раді про внесення відповідних питань (кадрових) у порядок денний”, – заявив він.

За його словами, нині немає рішення фракції про голосування за заяву про відставку Сольського.

“Як тільки це питання буде подано (від фракції “Слуга народу”), то відповідно одразу з’явиться у порядку денному. Я думаю, що нам треба зробити все для того, щоб ті особи, які не хочуть працювати в уряді, мали можливість отримати відповідні рішення парламенту. Але ще раз скажу, ми очікуємо на відповідні рішення фракції. Станом на зараз такого рішення немає”, – підкреслив Стефанчук.

Водночас народний депутат Олександр Качура повідомив про те, що керівництво фракції повідомило про проведення сьогодні, 8 травня, термінового засідання з кадрових питань.

“Засідання “великої” фракції щодо відставки міністра аграрної політики не відбувалося. Для розгляду цього питання, наскільки мені відомо, збиралася “мала” фракція, котра складається з заступників голови фракції та голів комітетів”, — написав Качура.

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

53 хв. ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

1 годину ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

1 годину ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

1 годину ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

2 години ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

2 години ago