Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних кораблів. Про це телекомунікаційні компанії попереджають офіційні особи США, повідомляє The Wall Street Journal.

За даними ЗМІ, представники Державного департаменту США заявили, що контрольована державою китайська компанія, яка допомагає ремонтувати міжнародні кабелі, S.B. Submarine Systems приховує місцезнаходження своїх суден від радіо- та супутникових служб відстеження, що “не піддається легкому поясненню”.

“Попередження підкреслюють неврахований ризик безпеки для підводних волоконно-оптичних кабелів: гіганти Кремнієвої долини, такі як Google і Meta Platforms, частково володіють багатьма кабелями та інвестують у більше. Але вони покладаються на спеціалізовані будівельні та ремонтні компанії, в тому числі деякі з іноземними власниками, які, на думку офіційних осіб США, можуть поставити під загрозу безпеку комерційних і військових даних”, – пише видання.

Зазначається, що зосередження уваги адміністрації Байдена на ремонтних кораблях є частиною широкомасштабних зусиль щодо вирішення морської діяльності Китаю в західній частині Тихого океану.

“Протягом останніх десятиліть Пекін вживав заходів для протидії військовій силі США в регіоні, часто шукаючи способи поставити в глухий кут комунікаційні та інші технологічні переваги Пентагону на випадок зіткнення через Тайвань або іншу гарячу точку”, – йдеться у матеріалі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шольц надіслав сигнал Росії: НАТО планує розгорнути цілу військову бригаду в країнах Балтії

Зміцнення східного кордону НАТО спрямоване на заборону Росії, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Його заяви…

43 хв. ago

ЗСУ контратакували у Вовчанську та відбили кілька кварталів

Про це заявив експерт Bild з аналізу відкритих даних Юліан Ріпке. Відомо, що у середині…

2 години ago

Українcькі військові мінують кордон із Росією за допомогою дронів – BILD

Українські військові мінують кордон на Харківщині, використовуючи дрони. Про це повідомив заступник головного редактора Bild…

3 години ago

На могилі Пригожина залишили дивну записку з посланням Кремлю

На день народження загиблого ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, над поплічниками якого посилили контроль через річницю його бунту,…

5 години ago

Повістки на вулицях: до яких пір їх видаватимуть українцям

Вручення повісток військовозобов’язаним українцям на вулицях та у громадських місцях триватиме доти, доки в країні триває повномасштабна…

5 години ago

Відвертий фашизм: На росТБ українців оголосили “людьми другого сорту”

В ефірі російського "Першого каналу" вже відкрито звучать фашистські наративи щодо українців. Так, член команди…

6 години ago