Не MAGA, а MUGA: соратниця Трампа висміяла війну в Україні і допомогу США (відео)

Американські сенатори вирішили витрачати мільярди доларів не на США, а на Україну, щоб вона стала “великою державою”. Задля цього вони відмовились від іншої мети — зробити великою власну країну. Про те, що Конгрес США не повинен допомагати українцям у боротьбі проти РФ, заявила республіканка Марджорі Тейлор Ґрін.

Марджорі Тейлор Ґрін виступила перед ЗМІ з заявою щодо можливості усунення Майка Джонсона з посади спікера Палати представників Конгресу США. При цьому вона влаштувала “перфоманс”, розмахуючи бейсболкою, яку використовували прихильники України. На бейсболці розміщено абревіатуру MUGA — скорочення від Make Ukraine Greate Againe (“Зробимо Україну знову великою” — укр.). Сенаторка запевнила слухачів, що група американських політиків відмовилась від ідеї величі США — тобто відмовились від Make America Greate Againe (MAGA, “Зробимо Америку знов великою”).

“Уніпартія ненавидить MAGA. Вони не хочуть зробити Америку знову великою”, — сказала Марджорі Тейлор Ґрін [Uniparty — об’єднання навколо однієї ідеї політиків з різних партій].

Роблячи свою заяву, сенаторка підійшла до банера, на якому були зображені спікер Джонсон й лідер сенаторів з демократичної партії у Палаті представників Хакіма Джеффріса. Після цього вона прилаштувала на голову спікеру бейсболку з надписом MUGA і заявила, що США витрачає мільярди доларів на нескінченну війну в Україні.

Зазначимо, 20 квітня Майк Джонсон поставив на голосування у Палаті представників чотири законопроєкти, два з яких стосувались виділення допомоги Україні. Пакет прийняли з затримкою в пів року, оскільки вперше його виніс на голосування президент США Джо Байден восени 2023 року. Весною один законопроєкт поділили на чотири частини і все ж прийняли: більшість голосів надали сенатори-демократи, більшість республіканців були проти.

При цьому саме республіканці, серед яких була Марджорі Тейлор Ґрін, протягом шести місяців вигадували все нові причини, щоб не підтримувати Україну. Серед іншого, говорили про розв’язання міграційних питань, відсутність плану перемоги тощо. Крім того, лунали погрози у бік Джонсона: обіцяли. що усунуть з посади спікера, якщо буде рішення щодо України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

16 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

16 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

16 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

17 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

17 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

17 години ago