Categories: Погода

Погода на вихідні зміниться: йде новий атмосферний фронт – прогноз синоптиків

У суботу, 8 травня, в Україні буде хмарно з проясненнями. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що в Україну знову повернуться більш інтенсивні опади. Наші пращури помітили, якщо в річці з’явилося багато щук, то літо буде дощовим, багато товстолобиків – осінь буде ранньою, багато раків – до частої негоди влітку.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що знову повернуться інтенсивніші опади, адже напередодні в країну надійде новий атмосферний фронт, але вже з північного заходу. У західних, північних та місцями в центральних, вдень і в південних областях короткочасні дощі, грози, вдень в окремих районах град. На решті території без опадів. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура в південних, східних областях і в Криму вночі 17-22°, вдень 27-32°. На решті території вночі 12-17°, вдень 22-27°.

На Київщині  короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 14-16°, вдень 25-27°.

Якою буде температура у містах України до кінця тижня:

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що опади розподілятимуться нерівномірно і найбільша їх кількість передбачається у західних та північних областях. Тут також не виключені небезпечні та стихійні метеорологічні явища, пов’язані із грозовою активністю.

  • У суботу, 8 червня, у західних та місцями центральних регіонах очікуються короткочасні грозові дощі, у західній частині у другій половині дня місцями сильні зливи, град та шквали, 17-22 м/с. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +12-17°С, вдень +23-28°С.
  • У неділю, 9 червня, у західних та північних областях утримається нестійкий характер погоди з грозовими дощами. На решті території України переважно без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13-18°С, вдень +25-30°С, у південних та центральних областях +31-33°С.
Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

13 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

22 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

29 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

34 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

41 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

51 хв. ago