Categories: Погода

Морози до -8 і мокрий сніг: синоптик розповів, якою буде погода у березні

Температура повітря у перший місяць весни буде ще іноді приносити неприємні сюрпризи і вигляді морозів.

Погода в Україні у березні 2024 року загалом буде теплою, проте іноді в нічні години температура повітря опускатиметься до мінусів і досягатиме навіть -8 градусів.

Якщо у перші десять днів березня ймовірність опадів у нашій країні буде невеликою, то у другій декаді ймовірність опадів збільшиться, й вони будуть в основному у вигляді дощу, місцями з мокрим снігом. Таким прогнозом погоди на березень поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Він зазначив, що тенденція теплої погоди, яка почалася ще у лютому, ймовірно збережеться і в березні. За словами синоптика, чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на те, що у більшій частині Європи переважатимуть погодні умови антициклонального характеру.

Ближче до кінця першої декади березня в Україну прийде область високого тиску з півночі, і тому в цей період часу температура повітря трохи знизиться – десь на 3-7 градусів, але вона все одно ще перевищуватиме кліматичну норму для цього періоду часу. У нічні години очікується зниження температури до -2…-8 градусів, вдень за рахунок високого сонця і малої хмарності прогрів буде доволі жвавим, каже синоптик.

Дощ з мокрим снігом у другій декаді березня

У другій декаді березня відбудеться певна перебудова атмосферних процесів, каже Кібальчич. Над територією нашої країни активізуються циклонічна діяльність та атмосферні фронти, тому збільшиться ймовірність опадів. Опади в основному проходитимуть у вигляді дощу, місцями з мокрим снігом.

Температура повітря залишиться високою, помітно потеплішають ночі за рахунок щільнішої хмарності.

Після 18-20 березня буде ще більше дощів

Ще більше опадів у вигляді дощу випадатиме після 18-20 березня. Особливо багато опадів буде у західних, північних і центральних областях нашої країни.

Температурне тло, як і раніше, буде вищим за норму, але будуть незначні міждобові коливання. В окремі дні можливі нічні приморозки місцями до -1…-7 градусів (окрім південної частини).

“Таким чином, середньомісячна температура березня по всій Україні очікується вищою за норму на 2-3,5 градуси і коливатиметься в межах +1…+6 градусів, в Одеській та місцями західних областях +7…+8 градусів; у Карпатах близько 0 градусів. Імовірність опадів помітно збільшиться у другій половині місяця, коли нашу країну частіше відвідуватимуть циклони та атмосферні фронти і сумарно за місяць сума опадів опиниться в межах норми, у західних областях місцями вище за норму на 15-30%”, – розповів синоптик.

Ольга Степанова

Recent Posts

Трамп, принц Гаррі та багато інших: у мережі з’явився список гостей вечірок P Diddy (фото)

Популярного американського музиканта і продюсера Шона Комбса, більш відомого під псевдонімом P Diddy (Puff Daddy), звинуватили в…

17 хв. ago

Telegram створить свій аналог Youtube

Месенджер Telegram має намір запустити власний відеохостинг на зразок Youtube. Адміністрація платформи навіть оголосила конкурс на створення відеоплеєра,…

31 хв. ago

“Ми будемо біля ТЦК до ранку”. Ломаченко опублікував відео “знущання над усією Україною”

Колишній чемпіон світу з боксу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко у себе в соціальних мережах влаштував…

36 хв. ago

Циклон Finny накриє Україну: в яких областях очікувати сильні дощі

У неділю на Україну обрушиться циклон Finny, який принесе зливи та грози в західні, північні,…

42 хв. ago

Паста доктора Амосова: як правильно готувати суміш-панацеєю від усіх хвороб

У періоди, коли ми частіше стикаємося з інфекціями та застудами, добре дбати про свій імунітет,…

48 хв. ago

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

58 хв. ago