Які речі не можна прати разом: поширена помилка, яка може здивувати

Експерти розповіли, яка поширена помилка може пошкодити вашу пральну машину і скоротити термін її служби, пише tomsguide.com.

“Ця помилка, ймовірно, не вб’є вашу машину, але може скоротити термін її служби і призвести до дорогого ремонту або навіть до необхідності заміни”, – йдеться в публікації.

Вказується, що йдеться про прання рушників і постільної білизни разом:

“Складати брудні рушники або простирадла разом – поширена звичка, і багато хто вважає, що це може заощадити час або витрату води. Однак фахівці настійно не радять цього робити і пропонують прати ці речі окремо”.

Зазначається, що ці речі мають різну товщину, матеріал і вагу. У підсумку товщина рушників може не тільки пошкодити постільну білизну, а й повільно пошкодити барабан пральної машини.

“Якщо ви, як і багато хто з нас, складаєте брудні рушники, простирадла та підковдри в одне завантаження, ви можете завдати непотрібної шкоди своїй пральній машині, – заявила експерт з побутової техніки Метт Ейрес. – Після додавання води під час прання вага цих речей значно збільшується, а це означає, що ви, ймовірно, перевищуєте рекомендовану межу ваги вашої машини. Згодом надто важкі навантаження можуть призвести до пошкодження підшипників і вала барабана. Рушники, простирадла та підковдри під час спільного прання утворюють єдину грудку, яка може підстрибувати під час прання, спричиняючи пошкодження барабана та внутрішніх частин машини”.

Крім того, рушники і простирадла, як правило, мають різні цикли прання та сушіння. Таким чином, розділивши цикли прання на різні завантаження залежно від їхнього температурного режиму та матеріалів, ви забезпечите правильне очищення обох речей без ризику зносу машини.

Ольга Степанова

Recent Posts

Закликами до мирних переговорів Орбан намагається зірвати підтримку Україні – ISW

Угорський премʼєр-міністр Віктор Орбан намагається переключити увагу західних країн з допомоги Україні на можливі мирні переговори з…

2 хв. ago

Джерело ціаніду: чому небезпечно їсти вишні з кісточками

Вишня – смачна та корисна ягода, улюблена багатьма. Але що робити з кісточками, які зазвичай ми…

13 хв. ago

Атака безпілотників у Росії: влада готує евакуацію населення

Вночі 7 липня безпілотники атакували Воронезьку область РФ, повідомив губернатор Олександр Гусєв. За його словами,…

18 хв. ago

Прогноз магнітних бур на 7-9 липня: якою буде сонячна активність

Магнітні бурі впливають на атмосферний тиск, через це деякі люди можуть відчувати головний біль, втому…

36 хв. ago

Занепокоєння та страх: союзники США не вірять, що Байден проживе ще чотири роки

Союзники Сполучених Штатів у приватних розмовах висловлюють гостру занепокоєність станом здоров'я президента США Джозефа Байдена. Їх…

40 хв. ago

Полум’я до небес: в окупованій Алушті спалахнув газорозподільний вузол (відео)

У тимчасово окупованій російськими терористами Алушті в Криму загорівся газорозподільний вузол. Через це більшість мешканців…

43 хв. ago