Як правильно поливати дерева влітку: поради від дачників

Правильний полив дерев влітку - ключовий фактор для їх здоров'я та гарного врожаю. Неправильний полив може призвести до стресу рослин, хвороб і навіть загибелі.

Ось декілька порад, як правильно поливати дерева влітку, щоб забезпечити їм оптимальні умови для росту, пише Експерт.

  1. Поливайте рано вранці або пізно ввечері: Поливати дерева найкраще рано вранці або пізно ввечері, коли сонце не таке палюче. Це допоможе уникнути швидкого випаровування води і забезпечить рослинам достатню кількість вологи.
  2. Глибокий полив: Дерева потребують глибокого поливу, щоб вода досягала кореневої системи. Замість частого поверхневого поливу, поливайте дерева рідше, але рясніше. Це допоможе кореням рости глибше і зробить дерева більш стійкими до посухи.
  3. Використовуйте мульчу: Нанесіть шар мульчі навколо стовбура дерева, щоб зберегти вологу в ґрунті і зменшити випаровування. Мульча також допомагає знизити ріст бур’янів і підтримує рівномірну температуру ґрунту.
  4. Уникайте поливу стовбура: Поливайте дерево на відстані від стовбура, щоб вода проникала до кореневої зони. Використовуйте методику поливу навколо дерева, щоб вода рівномірно розподілялася по всій кореневій системі.
  5. Контролюйте вологість ґрунту: Регулярно перевіряйте вологість ґрунту на глибині 15-20 см. Це допоможе визначити, чи потрібно додатково поливати дерево. Якщо ґрунт сухий на цій глибині, дерево потребує поливу.
  6. Використовуйте крапельний полив: Крапельний полив – ефективний спосіб забезпечити дерева достатньою кількістю води. Він дозволяє воді поступово проникати в ґрунт і запобігає зайвому витраченню води.
  7. Уникайте надмірного поливу: Надмірний полив може бути так само шкідливим, як і недостатній. Занадто волога земля може призвести до гниття коренів і розвитку грибкових захворювань. Дотримуйтесь балансу і поливайте дерева в залежності від погодних умов і типу ґрунту.

Правильний полив дерев влітку забезпечить їм здоровий ріст і допоможе витримати спеку та сухість. Використовуйте ці поради, щоб доглядати за вашими деревами і насолоджуватися їхньою красою та врожайністю.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

53 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

54 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

56 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago