Ці 3 сорти мандарин найсолодші: правила, як вибрати фрукт

Часом знайти в магазині солодкий мандарин – що зіграти в лотерею. Хтось намагається визначити це за кольором шкірки, хтось ворожить за розміром – і в цьому є певний сенс. Розповідаємо, як правильно вибрати мандарини, щоб вони були солодкими і без кісточок (або майже) – на які ознаки потрібно дивитися і які сорти краще брати.

Які мандарини солодкі – орієнтуємося на сорт

Щоб вибрати солодкі мандарини, насамперед потрібно орієнтуватися на їхній сорт, хоча солодкість залежить також і від місця їхнього вирощування, і часу збору врожаю.

Найсолодшими вважаються такі сорти:

  • “Клементин” – вельми популярний сорт, гібрид апельсина і мандарина, родом з Алжиру. Плоди яскраво-помаранчеві, сплющеної форми знизу і зверху, солодкі та соковиті. Вирощують клементин у Марокко, Іспанії, Італії, Алжирі, з’являється він на прилавках із жовтня.
  • “Муркотт” – гібрид мандарина і танжерина, який називають ще “медовий”. Родом з американського штату Флорида. Теж солодкий, але менш соковитий. Часто в ньому багато дрібних кісточок. Везуть із різних країн, продається з листопада.
  • “Уншіу” (відносять до сорту “Сатсума”) – родом із Китаю, вирощують його в багатьох країнах, привозять часто з Грузії.  Кулясті плоди, приплюснуті біля основи, з яскраво-помаранчевою шкіркою, трохи горбистою, яка легко відділяється. Плоди часто непоказні та матові – їх не обробляють воском, м’якоть – м’ясиста і солодка, з легкою кислинкою. Ці мандарини без кісточок, продаються з середини грудня.

Мандарини, які дозрівали в теплому кліматі, зазвичай солодші, ніж ті, які дозрівали в холодному.

Як відрізнити солодкі мандарини від кислих зовні

Крім сорту, є три ознаки, які вказують на солодкість цих фруктів.

Під час купівлі потрібно дивитися на:

  • шкірку – вона не повинна мати ушкоджень, плям, вм’ятин, бути липкою або сухою. Помічено, що яскраво-помаранчеві мандарини зазвичай солодші, хоча жовті сорти також бувають солодкими.
  • вага – під час вибору орієнтуйтеся на вагу, а не на розмір, великі мандарини не означає, що вони солодкі. У важчих фруктів більше соку, хоча зовні вони можуть виглядати маленькими.
  • “попку” мандарина (місце, звідки росло стебло) – це також хороший індикатор солодкості. Якщо вона темного кольору, то мандарин знімали з дерева вже стиглим.
Ковальчук Світлана

Recent Posts

Виплати на дітей у грудні: що зміниться для українських батьків

Держава регулярно надає фінансову підтримку батькам. Тому попри війну, виплати продовжують стабільно надходити. Розмір фінансової…

3 хв. ago

Що робити з авто взимку, щоб іржа перестала приходити уві сні: топ-4 дії

Зима, безумовно, може випробувати ваші звички в обслуговуванні автомобіля на міцність. вашої "ластівки". У містах,…

3 хв. ago

Поліція Амстердама вигадала моторошний спосіб розкрити убивство 2009 року

У Нідерландах поліція вдалася до творчого, але дещо моторошного способу пошуку злочинця. На одній з вулиць Амстердама…

12 хв. ago

Видали повістки й мобілізували: концерт Олі Цибульської зірвався після зустрічі з ТЦК

Відома українська виконавиця Оля Цибульська була змушена скасувати виступ через те, що ТЦК мобілізували частину…

21 хв. ago

Названо найкорисніші види риби, які треба їсти частіше: чим вони особливі

До свого раціону треба частіше додавати рибу, оскільки вона надзвичайно корисна та насичує організм поживними…

29 хв. ago

Топ-7 актрис Голлівуду, які зовсім не мають хейтерів

У сучасному світі популярність часто йде пліч-о-пліч із критикою, і навіть найбільші зірки стикаються з…

41 хв. ago