Так виглядає негативний наступ: відео зустрічі бегемота і лева стало хітом

Бегемоти – страшні звірі, це підтвердять леви. На одному з відео в мережі лев тікає від розлюченого бегемота. І якщо ви думали, що леви – найнебезпечніші тварини, то статистика говорить про інше. Тільки уявіть, щороку в пазурях левів гине 22 людини, а в результаті нападів бегемотів – до півтисячі, пише IFLScience.

Загалом, лева в цій ситуації можна зрозуміти! Гіпопотами (інша назва бегемотів – прим. ред.) можуть важити, як невеликий автомобіль, тож це не те, з чим хотілося б стикатися на швидкості у воді чи на суші, погодьтеся. Це відео зняли в африканській Замбії та опублікували у Facebook. На ньому видно, що самець лева майже переплив річку Луангва, як на нього напав величезний бегемот.

Лев спробував втекти, й на щастя, йому це вдалося. Лев зумів швидко виплисти та благополучно вийшов на сушу. Леви та інші великі коти є напрочуд сильними плавцями, і нещодавні кадри, зроблені дроном, навіть показали, як пара братів-левів здійснила рекордний заплив в Уганді. Вони теж тікали від хижаків – цього разу від крокодилів, і варто сказати, дуже успішно. При цьому один з левів був трилапим.

Леви VS бегемоти

Всупереч поширеній думці, бегемоти насправді не вміють плавати. Натомість вони бігають по дну русла річки. За даними BBC Discover Wildlife, вони є одними з найнебезпечніших тварин у світі. Це відбувається значною мірою тому, що бегемоти досить ревниво ставляться до території, яку вважають своєю. Саме тому вони нападають на людей, тварин і навіть човни, які на цю територію запливають. Зрозуміло, що така велика тварина може просто потопити вас своєю вагою. 

Поряд з тим, існує міф про те, що саме леви правлять джунглями. Його масштабували знайомі нам з дитинства мультики та фільми кінокомпанії Волта Діснея. Та попри те, що у тваринному світі небагато тих, хто хотів би зіткнутися з левом, все ж не вони є найнебезпечнішими крупними тваринами-хижаками. Є кілька видів, готових вступити в бій за цей титул. Зокрема, бегемоти. 

У той час як леви-самці можуть важити до 190 кілограмів і мати висоту у холці приблизно 1 метр, дорослий бегемот може важити значно більше за 1,5 тисячі кілограмів і бути вищим за 1,5 метра в плечі. В той час як останні зазвичай вважаються травоїдними тваринами, які їдять переважно рослини біля річки, спостерігали, як бегемоти їдять м’ясо, а в окремих випадках навіть інших бегемотів.

Всупереч думці, що вони виключно травоїдні, бегемоти бувають хижаками. Проте першість за красу ми традиційно віддаємо саме левам!

Ще одна цікавинка про бегемотів – це те, що вони мають яскраво-червоний піт. Але не хвилюйтеся, це не кров тих, хто випадково став на їхньому шляху.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

5 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

13 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

21 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

29 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

37 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

45 хв. ago