Путін боїться змови генералів: погляд

Путін давно вирішив, що в Росії не буде жодного «політичного транзиту»-еволюції політичного режиму влади чи жодного наступника, а лише вічне абсолютне правління

Головною метою несподіваних путінських перестановок у вищому ешелоні влади було не покарання Шойгу через крадіжки в армії чи покарання конфлікту з Пригожиним, а доля Патрушева, який усі 10 років запевняв Путіна, що його син є найкращим і найнадійнішим наступником Путіну, пише Віктор Небоженко, «Фейсбук».

Путін давно вирішив, що в Росії не буде жодного «політичного транзиту»-еволюції політичного режиму влади чи жодного наступника, а лише вічне абсолютне правління Путіна. Все в Росії має змінюватися на гірший бік, окрім самого Путіна — це його життєва стратегія. Чим гірше Росії, тим довша і сильніша влада Путіна.

Окупанти вже під Вовчанськом Путін змінює Шойгу на «переправі»: чого чекати на фронті

Але, для того щоб скинути могутнього Патрушева зі свого місця РБ РФ, який практично контролював усіх силовиків та політичне життя Росії, Путіну довелося знімати з посади міністра оборони Шойгу і відправляти на його місце Патрушева, сина якого сильно підвищили на посаді, але стравили з його начальником-бульдогом, прем’єр-міністром Росії Мішустіним. Тому конфлікти між сином Патрушева, який відкрито підсиджує прем’єр-міністра Мішустіна, буде неминучим, що й потрібне Путіну. Таким чином він одночасно послаблює родину Патрушевих та прем’єра Мішустіна, за спиною якого стоїть Чемезєв.

З іншого боку, прем’єр-міністр Мішустін неминуче зіткнеться з волею та претензіями сильного економіста Білоусова, який став замість Шойгу міністром оборони. Тепер весь величезний військовий бюджет буде підпорядкований не Кабміну Мішустіна, а міністру оборони Білоусову, на якого спирається Путін.

Призначення Білоусова теж має своє політичне підґрунтя. Таким чином Путіну вдається розбити тандем Шойгу-Герасимов, який не впорався з війною і зробити їх «цапами-відбувайлами» за поразки в Україні, і принизити армію під час війни – цивільний міністр проти генералітету, а не досвідчений воєначальник. Путін боїться змови генералів. Путін показує Заходу та російському суспільству, що жодна військова перемога в Україні є його політичною метою, а створення самодостатньої мілітаризованої економіки та агресивної держави, оточеної ворогами. А перманентна, «вічна війна» проти України чи конфлікти в інших частинах світу є головним засобом збереження його режиму особистої абсолютної влади.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

3 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

3 години ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

3 години ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

3 години ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

4 години ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

4 години ago