Новини зоров'я

Шведська екоактівістка Грета Тунберг пожертвує €100 тисяч на забезпечення рівного доступу до вакцин проти COVID-19

Шведська екоактівістка Грета Тунберг пожертвує 100 тисяч євро на забезпечення рівного доступу до вакцин проти коронавірусу COVID-19.

Про це вона повідомила в своєму Twitter-акаунті, інформує Експерт.

“Приблизно кожна четверта людина у країнах з високим рівнем доходу отримала вакцину проти COVID-19, порівняно з лише однією із понад 500 у країнах з низьким рівнем доходу. Мій фонд пожертвує 100 тисяч євро на підтримку COVAX для забезпечення більш справедливого глобального розподілу вакцин проти COVID-19”, — зазначила Тунберг.

Вона також додала, що деякі люди невдоволені тим, що її фонд жертвує кошти, і нагадала, що всі гроші надходять від отриманих нагород та пожертвувань.

“Я не отримую грошей за свою діяльність і не цікавлюся благодійністю. Гонорари за книги і т. д. я передаю в свій фонд”, — резюмувала екоактивістка.

За даними Reuters, Грета також заявила, що не планує їхати на кліматичну конференцію Організації Об’єднаних Націй, яка повинна відбутися в Шотландії в листопаді, через побоювання, що нерівний доступ до вакцин проти COVID-19 призведе до того, що багато країн не зможуть взяти участь.

“Я закликаю світову спільноту взяти приклад з Грети і робити все, що в їх силах”, – додав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

Ольга Степанова

Recent Posts

Росія розглядатиме будь-які F-16 в Україні як носії ядерної зброї, — МЗС РФ

Україна продовжує очікувати, коли почнуться поставки західних винищувачів F-16, а в Росії зробили нову заяву про…

19 секунд ago

Туреччина та Італія заманюють іноземців новими візами: хто зможе їх отримати

Туреччина та Італія розпочинають видавати візи цифрового кочівника. Право на їх оформлення мають особи, які…

4 хв. ago

Угорщина не хоче “відправляти на смерть” чоловіків-біженців з України – віцепрем’єр країни

Угорщина не видаватиме Україні біженців, які підлягають мобілізації. Будапешт не розслідує, чи є чоловіки військовозобов’язаними, чи ні.…

13 хв. ago

Княгиня Монако Шарлін зʼявилася на публіці в жилеті за 320 тисяч грн (фото)

Королівська родина Монако зʼявилася на публіці в повному складі. Знімками ділиться фан-акаунт роялів в Instagram. Княгиня Шарлін, князь…

25 хв. ago

“Прямо по центру Лондона”: російська чемпіонка пригрозила ядерним ударом

Глава Федерації лижних гонок Росії (ФЛГР), триразова олімпійська чемпіонка Олена Вяльбе заявила, що готова воювати за президента…

34 хв. ago

До майже 60 тисяч гривень: як покарають чоловіків за порушення мобілізації в Україні

Військовозобовʼязаних чоловіків можуть оштрафувати протягом року після вчинення правопорушення, але не пізніше, як через три…

45 хв. ago