Новини світу

“Катастрофічний дефолт” скасовується, – Байден

Президент США Джо Байден і речник Палати представників Кевін Маккарті завершили роботу над угодою про припинення дії стелі державного боргу до 1 січня 2025 року, передає Reuters.

«Це знімає загрозу катастрофічного дефолту, захищає наше важко зароблене та історичне відновлення економіки», — сказав у неділю Байден.

Документ із текстом угоди містить 99 сторінок. Окрім призупинення ліміту держборгу, воно обмежить витрати на 2024 та 2025 роки, поверне невикористані кошти на боротьбу з пандемією коронавірусу, прискорить процес видачі дозволів на деякі енергопроекти та ін.

Тепер угоду мають схвалити в обох палатах Конгресу до 5 червня, після цієї дати Мінфін США не зможе виконувати свої зобов’язання за нинішніх умов. Якщо Сенат і Палата представників схвалять угоду, це запобігатиме дефолту, ставши результатом кількох тижнів напружених переговорів між Білим домом та Конгресом.

Як пише Reuters, деякі конгресмени-республіканці розкритикували компроміс і заявили, що спробують перешкодити проходженню документа. Але, за словами Маккарті, понад 95% конгресменів чекали на цю угоду, більшість республіканців її підтримає.

Ольга Степанова

Recent Posts

“На**й ту церкву охороняти”: поліцейська з Одеси вляпалася в скандал

У Мережі опублікували відео поліцейської з Одеси, яка обурювалася, що її поставили на охорону порядку…

9 хв. ago

HIMARS, ATACMS, Storm Shadow: Business Insider назвав 9 найсмертоносніших ударів ЗСУ

Російські війська зазвичай переважають українців за чисельністю на полі бою у співвідношенні майже три до одного,…

19 хв. ago

Алкозалежних та наркоманів можуть мобілізувати: експерт пояснив, що не так з новим законом

Скасування статусу "обмежено придатний до служби в армії" означає зокрема те, що тепер особи із алкогольною…

30 хв. ago

“Навіть неможливе можливе”: Олена Зеленська привітала українців з Великоднем

Сьогодні православні українці відзначають Свято Христового Воскресіння. З нагоди однієї з найбільших релігійних подій Перша…

41 хв. ago

НБУ прогнозує підвищення цін на світло: коли варто очікувати

В Україні очікується поступове коригування тарифів на житлово-комунальні послуги. Їхній розмір буде поетапно приведено до економічно…

49 хв. ago

Мешканців окупованих територій хочуть змусити дивитися “інавгурацію” Путіна

Російські окупанти мають намір змусити жителів тимчасово захоплених територій дивитися трансляцію "інавгурації" президента РФ Володимира…

1 годину ago