HIMARS, ATACMS, Storm Shadow: Business Insider назвав 9 найсмертоносніших ударів ЗСУ

Російські війська зазвичай переважають українців за чисельністю на полі бою у співвідношенні майже три до одного, але Україна використовує таку зброю, як поставлена США високомобільна артилерійська ракетна система (HIMARS) і західні крилаті ракети, щоб завдати великих втрат армії РФ.

Business Insider нагадав 9 найсмертоносніших ударів України, зокрема американськими HIMARS і ATACMS:

Знищення 100 російських військових за допомогою ATACMS. Повідомлялося, що ЗСУ завдали ракетного удару по російському військовому полігону недалеко від лінії фронту в окупованому Луганську. Згідно з повідомленням від 1 травня 2024 року на сайті Osinttechnical, судячи з усього, удар по полігону було завдано трьома поставленими США тактичними балістичними ракетами M39 ATACMS.

Удар двома ракетами HIMARS по роті російських військових, поки вони чекали на приїзд генерала. Повідомлялося, що в лютому 2024 року український удар HIMARS знищив щонайменше 60 російських військовослужбовців, які масово зібралися у відкритому полі на полігоні неподалік від села Трудівське.

Удар по військах РФ недалеко від Херсона. Повідомлялося, що ЗСУ знищили понад 70 російських солдатів унаслідок удару по селу Гладківка в Херсонській області 10 листопада 2023 року. Це була атака, націлена на колону російських військових вантажівок.

Удар по російському кораблю “Новочеркаськ”. Про катастрофу судна у Феодосії внаслідок потужних вибухів стало відомо 26 грудня 2023 року. Повідомлялося, що на борту перебували 77 російських моряків, 33 зникли безвісти і 19 дістали поранення. Була інформація, що корабель атакували британські крилаті ракети Storm Shadow.

Удар по військах РФ на острові Джарилгач. Повідомлялося, що в серпні 2023 року ЗСУ завдали удару з HIMARS по російських солдатах під час тренування на острові. Тоді Україна заявила, що внаслідок нападу загинуло 200 осіб.

Атака під час виступу командира в Кремінній. Повідомлялося, що в липні 2023 року українські HIMARS завдали удару по великому скупченню російських солдатів у місті Кремінна під час виступу командувача. У деяких повідомленнях стверджувалося, що кількість жертв сягнула 200 осіб.

Новорічна атака по Макіївці з HIMARS. У Міноборони Росії заявили, що внаслідок удару ЗСУ загинуло 89 військовослужбовців, а в Україні відзвітували про знищення близько 400 окупантів і поранення 300.

Удар по військах РФ, які форсували річку Сіверський Донець. Повідомлялося, що українські сили знищили російський батальйон, коли він намагався форсувати річку Сіверський Донець у травні 2022 року. За оцінками ISW, кількість убитих і поранених росіян становила приблизно 485 осіб, водночас могло бути знищено понад 80 одиниць техніки. За повідомленнями ЗМІ, Україна застосувала для удару по батальйону гаубиці М777.

Знищення ракетного крейсера “Москва”. 14 квітня 2022 року українські офіційні особи заявили, що їхні сили вразили корабель щонайменше однією ракетою “Нептун”, що підтвердив Пентагон. Україна заявила, що майже всі 500 моряків на борту загинули.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зеленський і Путін несподівано висловили схожі позиції щодо перемир’я, яке підтримав лідер Китаю

Два непримиренні антагоністи – Володимир Зеленський та Володимир Путін, уперше від початку війни, висловилися одностайно.…

15 хв. ago

Вчені успішно заморозили та розморозили шматок людського мозку: подробиці

Ідея заморозки мозку та його розморозки через десятки років вже давно розбурхує уми людства. А…

29 хв. ago

Розробляли у школі? З додатком “Резерв+” виник несподіваний конфуз

У суботу, 18 травня, в Україні запрацював додаток "Резерв+", в якому можна оновити дані для ТЦК.…

34 хв. ago

Українець встромив петарду та підірвав колишню дружину у Чехії: подробиці справи

Українець, який у Чехії підірвав петарду у геніталіях колишньої дружини, може отримати більш суворе покарання. На…

40 хв. ago

Російська ППО втрачає здатність прикривати Крим – британська розвідка

Удари по військовому аеродрому «Бельбек» у тимчасово окупованому Криму та ураження російських військових об'єктів у…

1 годину ago

Виїзд за кордон по-новому: без якогось документа українців тепер розгорнуть

Новий закон щодо мобілізації, який сьогодні, 18 травня, вступає в силу, надає нові вимоги українським громадянам,…

2 години ago