Мешканців окупованих територій хочуть змусити дивитися “інавгурацію” Путіна

Російські окупанти мають намір змусити жителів тимчасово захоплених територій дивитися трансляцію “інавгурації” президента РФ Володимира Путіна. Про це йдеться у повідомленні Центру національного спротиву.

“У Кремлі беруть з Північної Кореї не тільки снаряди, а й передовий досвід культу особистості. 7 травня у Москві влаштують циркову виставу під назвою “інавгурація президента РФ”, перегляд якої буде обов’язковим для мешканців тимчасово окупованих територій”, – зазначили в Нацспротиві.

Також зазначається, що у школах, комунальних підприємствах, площах населених пунктів будуть встановлені екрани з трансляцією масової пропаганди. Водночас перегляд інавгурації Путіна стане обов’язковим для учнів, бюджетників й інших верств населення.

Раніше очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що у Росії можуть посилити мобілізацію після інавгурації Володимира Путіна. Водночас президент України Володимир Зеленський попередив, що світ повинен “збити хвору путінську фантазію, що в нього нібито є час для продовження війни”.

“Він може посилити імітацію виборів, а потім оголосити мобілізацію росіян. Але мобілізацію ресурсів і фінансів, залишків російських зв’язків зі світом ми маємо обмежити ще більше, ще жорсткіше”, — наголосив Володимир Зеленський.

4 травня видання Bloomberg повідомляло, що президент Росії Володимир Путін після інавгурації має намір відвідати Китай. Журналісти зазначають, що очільник Кремля хоче підкреслити важливість відносин між Китаєм і Росією. Журналісти зазначають, що візит заплановано на 15–16 травня, проте дата може змінитися.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вручатимуть не лише повістки: ТЦК будуть надсилати чоловікам ще один документ

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Тепер, крім повісток військовозобов’язаним, можуть…

2 хв. ago

Чому ми прокидаємося ночами: що говорять про це лікарі і як упоратися з проблемою

Сон - це не тільки приємне проведення часу, але і невід'ємна частина здорового способу життя.…

12 хв. ago

Чорна елегантність: Річард Гір із молодою дружиною у вишуканих вбраннях відвідали червону доріжку

На Каннському кінофестивалі зібралися вершки суспільства, де зірки кіно, моди та культури не пропустили можливість…

18 хв. ago

Винен страх: прем’єр-міністр Естонії пояснила, чому союзники надають Україні мало зброї

Партнери України надають Збройним силам недостатньо зброї через страх, який майстерно використовує російський диктатор Володимир Путін. При…

24 хв. ago

Закон про мобілізацію вже б’є по економіці: далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса

Дальнобійники заблокували трасу Київ-Одеса на знак протесту проти нових правил перетину кордону. З 18 травня інспектори Державної…

32 хв. ago

Не лише без світла: з понеділка розпочнуться відключення газу – які графіки

Наступного тижня мешканцям Київської області доведеться тимчасово забути про газове опалення та кухонні плити. Причиною є необхідність…

37 хв. ago