Новини

Ліз Трасс закликає створити «економічне НАТО»

Ліз Трасс зазначила, що світ не може покладатися на Раду Безпеки ООН чи Світову Організацію Торгівлі і закликала створити «економічне НАТО».Колишня прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс під час виступу у Тайбеї закликала вільні країни взяти на себе зобов’язання щодо вільного Тайваню та створити «економічне НАТО» для боротьби зі зростаючим авторитаризмом Пекіна, інформує The Guardian.

Ліз Трасс зазначила, що приїхала висловити підтримку Тайваню, який перебуває «на передовій глобальної битви за свободу». Пекін вважає Тайвань провінцією Китаю і Сі Цзіньпін не виключає застосування сили для досягнення того, що він називає «возз’єднанням».

«Ми не можемо вдавати, що ми маємо значуще стримування без жорсткої сили», – сказала Трасс. «Якщо ми серйозно ставимося до запобігання конфлікту в Південно-Китайському морі, нам потрібно по-справжньому підійти до оборонної співпраці», – підкреслила колишня прем’єр-міністерка.

Трасс зазначила, що світ не може покладатися на Раду Безпеки ООН чи Світову Організацію Торгівлі і закликала створити «мережу свободи», у якій вільні країни працюватимуть разом над розвитком «економічного НАТО» для координації протидії Пекіну.

Ліз Трасс також сказала, що представники країн G7, які зустрінуться цими вихідними в Хіросімі, мають економічно координувати дії проти китайського економічного примусу, і підкреслила, що «знущання у великих масштабах» відбуваються на міжнародному просторі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація по-новому: як зміняться перевірки ТЦК на вулицях

За 10 днів набуває чинності новий закон про мобілізацію, але вже зараз багато українців обговорюють у…

15 секунд ago

Ніяк не звільнять: у “Слуги народу” не виходить вирішити питання з Сольським

Партія "Слуга народу" не змогла вирішити "долю" міністра аграрної політики Миколи Сольського, якого підозрюють у незаконному заволодінні…

12 хв. ago

Мільйонні доходи нардепів 2023 року збільшилися: хто отримав найбільше

Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла на 36%. Найбільше виплати піднялися у представників партії "Європейська солідарність"…

19 хв. ago

Верховна Рада пропонує штрафувати батьків за небажання навчати дітей

Український парламент має намір законодавчо зобов'язати батьків займатися освітою дітей. Недбайливих тат і мам народні…

23 хв. ago

Кім Чен Ин відвідав похорон пропагандиста, який створив культ особистості навколо його сім’ї

У КНДР помер Кім Кі Нам, колишній керівник комітету пропаганди Північної Кореї. Саме він створив…

31 хв. ago

Американський блогер безкоштовно роздасть 26 електромобілів Tesla

Блогер зі США Джиммі Дональдсон, більше відомий як MrBeast, вирішив розіграти 26 електромобілів Tesla. Таким чином…

40 хв. ago