Новини світу

Саудовская Аравия получила бронеавтомобили Козак-5 украинского производства

Сообщается, что украинская частная компания «Практика» в этом году поставила в Саудовскую Аравию партию легких бронированных автомобилей «Козак-5».

«В этом году «Практика» реализовала два экспортных контракта, в том числе с ними (Саудовская Аравия)», — цитировали 12 августа украинские СМИ генерального директора компании Олега Высоцкого. Об этом пишет Эксперт со ссылкой на Defenseworld.

Бронемашина «Козак-5» создана на базе полноприводного грузовика Ford F550, шасси специально усиленное (усиление переднего моста, усиление подвески и тормозов, установка колес большего размера для бронетранспортера).

Автомобиль имеет комплекс противовзрывных функций, который обеспечивает уровень 2 защиты от взрыва по стандарту STANAG 4569, что необычно для автомобилей этого класса. Отличается высокой удельной мощностью (34,5 л.с. / т). Максимальная скорость автомобиля по дороге – 150 км / ч.

Козак-5 предназначен для использования спецназом и полицией. Он предназначен для безопасной перевозки небольшого количества персонала. Машина может быть оборудована лестницей для штурма зданий.

Ольга Степанова

Recent Posts

Справжня катастрофа. Місяць може зникнути: як це позначиться на Землі та її мешканцях

Космос є непередбачуваним місцем, а тому там може статися все, що завгодно. Зокрема, може статися…

3 хв. ago

Посилення мобілізації в Україні: у кого з чоловіків можуть забрати житло та авто

В Україні готується до другого читання законопроєкт №10379. Він передбачає збільшення штрафів за порушення законодавства про мобілізацію від 153…

13 хв. ago

Україна почала полювання за російськими крилатими авіабомбами, – Business Insider

Україна, схоже, почала полювання за складами з російськими "крилатими" авіабомбами, які стали великою проблемою для ЗСУ…

21 хв. ago

Дизайнер Андре Тан пояснив, який одяг краще не одягати на Великдень

Як і на будь-яку важливу подію, кожна людина завжди планує, що одягнути їй в цей…

24 хв. ago

Зриваються операції: ЗСУ втрачають багато дронів через власну РЕБ

Через відсутність координації між підрозділами радіоелектронної боротьби (РЕБ) та операторами безпілотників на фронті зривається багато операцій: український…

33 хв. ago

Мобілізація по-львівськи: найгучніші скандали, які облетіли всю країну

Мережу регулярно облітають відео з силовими методами ТЦК, комусь крутять руки, когось затягують в авто,…

42 хв. ago