Новини світу

Ватажок ПВК “Вагнер” Пригожин прокоментував статтю американських ЗМІ про зв’язки з українською розвідкою

Голова ПВК «Вагнер» Євген Пригожин вирішив прокоментувати статтю The Washington Post щодо його зв’язків із українською розвідкою.

Як передає його прес-служба, Пригожин у відповідь на прохання «підтвердити зустріч із начальником Головного управління розвідки Міноборони України Кирилом Будановим чи представниками ГУР в Африці» сказав: «Так, звичайно, можу підтвердити цю інформацію, нам взагалі нема чого приховувати від закордонних спецслужб: ми з Будановим досі перебуваємо в Африці».

Після публікації нової статті про нібито пропозицію видати позиції російських військ в обмін на Бахмут Пригожин заявив журналістам, що «треба було ще трошки попрацювати і зробити скріншоти з телефону» на підтвердження того, що він нібито в дружній манері спілкується з Кирилом Будановим.

Голова ПВК «Вагнер» Євген Пригожин пропонував Україні розкрити інформацію про позиції військ Росії для атак. В обмін на це Міноборони України мало відвести підрозділи ЗСУ з Бахмута (місто в Донецькій області України). Про це пише The Washington Post.

За даними американського видання, відповідну пропозицію Пригожин зробив через якісь свої таємні контакти у Головному управлінні розвідки Міноборони наприкінці січня, коли «вагнерівці» тисячами гинули під час штурмів Бахмута.

«Пригожин публічно ворогував із російськими воєначальниками, які, як він затято заявляє, не змогли озброїти та поповнити запаси його сил, які надавали життєво важливу підтримку військовим зусиллям Москви. Але він також є союзником президента Росії Володимира Путіна, який цілком може розцінити пропозицію Пригожина обміняти життя бійців «Вагнер» на російських солдатів як зрадницьку», – йдеться у статті.

Проте, не уточнюється, які саме позиції російських військ пропонував розкрити керівник «вагнерівців».

«Двоє українських чиновників підтвердили, що Пригожин кілька разів розмовляв з управлінням української розвідки. Один із чиновників сказав, що Пригожин неодноразово робив пропозицію щодо Бахмута, але Київ відхиляв його, тому що чиновники не довіряють Пригожину і вважали його пропозиції нещирими», – зазначає видання.

Повідомляється, що в США також не повірили такій пропозиції керівника вагнерівців.

Нагадаємо, депутати Національних зборів Франції проголосували за включення ПВК «Вагнер» до європейського списку терористичних організацій. Потім Лондон заявив, що включить ПВК «Вагнер» до власного списку терористів. В уряді Швеції також заявили, що добиватимуться класифікації на рівні ЄС російської приватної військової компанії як терористичної організації.

Ольга Степанова

Recent Posts

Осліплені в бою: історії військових, які ніколи не побачать своїх новонароджених дітей — WP

Серед десятків тисяч українських солдатів, поранених під час війни з Росією, багато хто втратив зір — і це…

6 хв. ago

Більше ніякої Тиси: в Україні продають “маску жінки для ухилянтів”, у мережі сміються (фото)

В Україні на тлі численних скандалів з ухилянтами-невдахами, які перевдягаються в жінок, щоб втекти за кордон,…

13 хв. ago

Модні образи на літо для приголомшливого вигляду: їх можна легко повторити

Безперечно, кожна жінка хоче мати незабутній вигляд, щоб виділятися з-поміж натовпу, особливо влітку. Стилісти рекомендують…

27 хв. ago

Встиг лише покликати дружину: у Києві чоловіку затиснуло голову між автівками (відео)

Днями у Києві сталася жахлива подія, яка могла б закінчитися трагедією. Чоловіку, який вирішив власноруч…

35 хв. ago

Серце із шипами: 61-річна Демі Мур вразила образом на Met Gala 2024 (фото)

61-річна американська акторка Демі Мур у розкішному вбранні відвідала бал Met Gala 2024 в Нью-Йорку. Про це пише People.…

46 хв. ago

Зміни у мобілізації: названо ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть до ЗСУ

В Україні 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію, який ухвалила Верховна Рада та…

54 хв. ago