Новини світу

CША оприлюднили дані про кількість власних ядерних боєголовок

Станом на вересень 2020 року США мали 3750 ядерних боєголовок.

Як передає Експерт, про це повідомляє Мілітарний з посиланням на звіт Держдепартаменту США.

Ці дані були оприлюднені вперше за останні чотири роки, через те, що колишній президент США заборонив публікацію такої інформації.

Станом на 30 вересня 2020 року в арсеналі Збройних Сил США знаходилося 3750 активних і неактивних ядерних боєголовок, що на 55 боєголовок менше, ніж роком раніше, і на 72 заряду менше в порівнянні з 2017 роком.

Цей показник є найнижчим після того, як ядерний арсенал США досяг свого піку в розпал «Холодної війни» у 1967 році. В той момент в арсеналі США налічувалося понад 31 тисячі ядерних зарядів.

Статистика по ядерній зброї США

«Підвищення прозорості інформації про ядерні арсенали держав має важливе значення в плані нерозповсюдження ядерної зброї та роззброєння», – заявили в Держдепартаменті.

Чинний договір між США і РФ про заходи щодо подальшого скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-III) обмежує кількість ядерних боєголовок як в американському, так і в російському арсеналах.

Якщо сторони не укладуть нову угоду до закінчення терміну нинішнього договору, виникне ризик того, що обидві сторони можуть відмовитися від обмежень.

Байден запропонував російському президенту Володимиру Путіну негайно продовжити дію СНО-III на 5 років відразу після вступу на посаду. Москва погодилася з цією пропозицією.

Договором передбачено скорочення обома сторонами розгорнутих ядерних боєзарядів до 1550 одиниць, міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і важких бомбардувальників – до 700 одиниць.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українцям полегшать життя у Швеції: деталі

Уряд Швеції подав пропозицію з метою полегшити життя українським біженцям. Вони зможуть швидше зареєструватися та…

17 хв. ago

Politico: У Кремлі починаються великі перестановки

Згідно з традиціями та російським законодавством, приведення до присяги нового президента тягне за собою перестановки…

48 хв. ago

У військкоматі Кривого Рогу помер чоловік: подробиці

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Дніпропетровського обласного ТЦК та СП. Як відзначає обласний ТЦК та СП,…

57 хв. ago

Коли F-16 будуть в Україні: назвали конкретний місяць

Перші американські винищувачі F-16 можуть надійти в Україну вже найближчим часом цього літа. А випуск пілотів відбудеться…

1 годину ago

Кияни заборгували 450 млн гривень: хто залишиться без світла перший

Жителі Києва нагромадили загальний борг перед постачальником електроенергії YASNO у розмірі понад 450 мільйонів гривень.

1 годину ago