Новини світу

США стурбовані нарощуванням ядерних сил Китаєм

США забили тривогу через нарощування ядерних сил Китаєм.

США висловили занепокоєння через нарощування ядерних сил Китаєм, а також закликали Пекін до взаємодії. Про це заявив прес-секретар Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу, інформує Reuters. Про це повідомляє Експерт з посиланням на РБК-Україна.

Прайс відповідав на питання про повідомлення в Washington Post, в якому говорилося, що Китай почав будівництво понад 100 нових ракетних шахт в пустельній місцевості в західній частині країни.

“Ці звіти та інші події припускають, що ядерний арсенал КНР буде рости швидше і до більш високого рівня, ніж, можливо, очікувалося раніше”, – сказав Прайс.

За його словами, такі новини викликають тривогу, тому що невідомі наміри Китаю. “Це накопичення турбує. Це викликає питання про наміри КНР. І для нас це підкреслює важливість реалізації практичних заходів щодо зниження ядерних ризиків”, – сказав він.

Він також сказав, що США закликають Китай до взаємодії. “Ми закликаємо Пекін взаємодіяти з нами щодо практичних заходів щодо зниження ризиків дестабілізації гонки озброєнь – потенційно дестабілізуючої напруженості”, – сказав Прайс.

Він також додав, що саме тому президент Джо Байден у своїй взаємодії з президентом Росії Володимиром Путіним зробив стратегічну стабільність пріоритетом. “Те ж саме обґрунтування застосовується і до взаємодії з іншою ядерною державою, КНР”, – сказав представник Держдепартаменту.

Ольга Степанова

Recent Posts

Маск несподівано прибув до Китаю: яка мета його поїздки

У неділю, 28 квітня, мільярдер Ілон Маск несподівано прибув до Китаю. У Пекіні він планує…

10 хв. ago

Джастін Бібер шокував кардинальними змінами у зовнішньому вигляді: “Хто цей чоловік?”

Відомий канадійський співак Джастін Бібер здивував кардинальними змінами у своєму зовнішньому вигляді. Так, артист з роками неабияк…

13 хв. ago

Оголошено триденну жалобу: у Бразилії померла найвища жінка світу (фото)

Одна з найвищих жінок у світі померла через пневмонію. Марія Фелічіана у віці понад двадцять років встановлювала…

26 хв. ago

У Раді підготували новий законопроєкт про демобілізацію

Народна депутатка від фракції "Голос" Інна Совсун підготувала альтернативний законопроєкт про демобілізацію. Документ з'явився на…

30 хв. ago

В Антарктиці діючий вулкан “плюється” золотом

Гора Еребус, що височіє серед льодової пустелі Антарктиди, робить чудеса. Вулкан славиться тим, що кидає в повітря…

37 хв. ago

Три варіанти служби для інвалідів: куди відправлять служити з проблемним здоров’ям

В Україні 4 травня скасують статус "обмежено придатний" для військовозобов'язаних. Чоловіки, залежно від стану здоров'я,…

51 хв. ago