Новини світу

Понад 30 кораблів НАТО прибули до Естонії для участі у масштабних навчаннях

У Таллінні 3 червня розпочнуться найбільші навчання в Балтійському морі Baltops 23, які стануть помітною подією цього року.Про це повідомляє ERR.

Понад 30 кораблів НАТО та близько 3700 моряків прибули до столиці Естонії для участі в маневрах.

“Вчення Baltops 23 стануть історичними, оскільки раніше Естонія ніколи не приймала так багато кораблів НАТО”, – повідомив командувач ВМС Естонії Юрі Саска.

“Ці навчання демонструють готовність союзників захищати акваторію Балтійського моря і є вкрай важливими для проведення тренувань на наших водах”, – наголосив він.

У навчаннях Baltops 23 беруть участь союзники зі США, Швеції, Польщі, Нідерландів, Італії, Німеччини, Великобританії, Франції, Данії, Іспанії, Литви, Латвії, Фінляндії та Норвегії. Найбільшим кораблем серед учасників є флагман 6-го флоту США – USS Mount Whitney (LCC 20).

Перші союзницькі кораблі вже досягли Таллінна. У гавані Беккері-Меєрузе пришвартувався корвет ВМС Франції Commandant Blaison (F793), а біля стіни Ванадасадама стоїть десантний корабель Королівських ВМС Великобританії HMS Albion (L14).

Під час навчань кораблі швартуватимуться у Таллінні у Мінній гавані, гаванях Ванадасадам, Хундіпеа, Беккері-Меєрузе, а також у порту Мууга.

Навчання Baltops були підготовлені ВМС Естонії спільно з союзниками та місцевими партнерами протягом близько трьох років.

4 червня кораблі вийдуть у море, а перші спільні заняття в акваторії Естонії відбудуться 5 червня.

Baltops – це щорічні міжнародні навчання з 1972 року, які демонструють зусилля НАТО у збереженні миру та безпеки в регіоні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Назвали найпотужніші та найшвидші смартфони

Весь топ-10 окупували смартфони з процесором Qualcomm

13 секунд ago

Британія та Німеччина взялися за китайських шпигунів

Минулого тижня з Британії та Німеччини надійшло повідомлення про арешт шести осіб, підозрюваних у роботі…

5 хв. ago

Китай розпочав випробування авіаносця наступного покоління

Китай у середу, 1 травня, розпочав випробування свого третього та найсучаснішого авіаносця Fujian, повідомляють державні…

15 хв. ago

США можуть ввести заборону на постачання російського збагаченого урану

Американська влада розглядає можливість заборони на постачання російського збагаченого урану, повідомляє haggin.az з посиланням на…

20 хв. ago

Стало відомо, чи вручатимуть повістки в рекрутингових центрах

Міноборони України запускає мережу центрів рекрутингу, де охочі зможуть дізнатися про вакансії в армії, обрати відповідну спеціальність…

30 хв. ago

Магнітні бурі у травні: названо найнебезпечніші дати

У перших числах травня 2024 року на Землі продовжиться магнітна буря. Вона почалася ще наприкінці квітня.…

38 хв. ago