Новини

В аеропорту Кишинева затримали віцеголову проросійської партії

Як повідомили в Антикорупційній прокуратурі республіки, опозиціонерка порушила умови запобіжного заходу й намагалася виїхати з країни.У Міжнародному аеропорту Кишинева затримали віцеголову опозиційної партії “Шор” Марину Таубер. Про це в понеділок, 1 травня, повідомили в пресслужбі Антикорупційної прокуратури Республіки Молдова.

За даними правоохоронців, Таубер прямувала до Тель-Авіва через Стамбул. Затримання здійснили на підставі того, що вона порушила умови застосованого до нього запобіжного заходу.

28 квітня 2023 року Антикорупційна прокуратура подала слідчому судді клопотання про заміну запобіжного заходу на попередній висновок на підставі того, що Таубер порушила умови запобіжного заходу. 29 квітня 2023 року Таубер попросила відкласти судове засідання, щоб мати можливість виїхати в Ізраїль.

“Вважаючи, що підсудна вже кілька разів порушила умови, накладені суддями, прокурори вважали за необхідне затримати підсудну в аеропорту, оскільки існував значний ризик того, що підсудна сховається від переслідування”, — йдеться в повідомленні.

Раніше, 5 січня 2023 року, Апеляційна палата Кишинева зберегла запобіжний захід — попереднє звільнення під судовим контролем — і встановила такі умови:

не залишати населений пункт, де вона проживає, крім як за умов, встановлених слідчим суддею чи, залежно від обставин, судом;не спілкуватися з особами, які мають стосунок до цього кримінального процесу;здати свій паспорт судді, призначеному слідчим суддею.22 лютого 2023 року Кримінальна колегія Апеляційної палати Кишинева задовольнила апеляцію адвокатів Марини Таубер, скасувавши так рішення Кишинівського суду. Суд повинен розглянути клопотання прокурорів про заміну цього запобіжного заходу на взяття під варту до суду.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Ви можете плакати”: 94-річна блогерка показала звід правил для свого похорону

94-річна Ліліан Дроніак із Коннектикуту (США) порадувала мільйони користувачів TikTok своїми простими правилами організації похорону.…

4 хв. ago

“Львов – какая-то п**да, что вы себе накрутили?”: українська блогерка втрапила в гучний скандал

І від кого? Від тієї самої одіозної проросійської блогерки Анни Алхім. І хоча дівчина – українка, це…

12 хв. ago

В Україні пропонують ввести штрафні бали для водіїв: за скільки порушень забиратимуть права без суду

В Україні намагаються адаптувати законодавство до європейського. Так, у Польщі, наприклад, є система штрафних балів — якщо…

13 хв. ago

Визначення придатності-непридатності до служби: що змінилося у проведенні ВЛК

У травні набувають чинності важливі зміни, які стосуються визначення придатності-непридатності до служби, а також ВЛК. Про…

24 хв. ago

Alyona Alyona та Jerry Heil блискуче виступили на Євробаченні

Представниці від України на Євробаченні-2024 у шведському місті Мальме Alyona Alyona та Jerry Heil виступили…

26 хв. ago

“На килим” в СБУ: кому під час мобілізації постукають у двері спецслужби

З посиленням мобілізації, в мережі з'являється все більше порад для військовозобов'язаних як уникнути призову. Ба…

32 хв. ago