Новини політики

Правозахисник порівняв санцкції РНБО з “Філософським пароплавом”

Сучасна незалежна демократична і правова держава Україна вдається до радянщини?! Причому, як видається, з насолодою!.. Виявляється, що радянське мислення сидить у нас незалежно від віку до мозку кісток!

Так директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров відреагував на повідомлення про те, що схвалені РНБО санкції за контрабанду передбачають втрату деякими особами українського громадянства. А відповідно до ухваленого рішення готується передбачена національним законодавством процедура депортації трьох колишніх громадян України.

“Одразу нахлинули спогади: це вже було! За пропозицією Леніна позбавити громадянства та депортувати тих, хто протестував проти політики радянської влади, восени 1922 року вислали сотні кращих людей з Росії, України, Грузії – філософів, письменників, лікарів, інженерів, письменників, економістів, агрономів, кооператорів, педагогів – пароплавами з Петрограда, Одеси, Севастополя, поїздами з Москви та інших міст. Пізніше це явище отримало назву “Філософський пароплав”, – пояснив Є. Захаров. – Як сказав в інтерв’ю американській журналістці Лев Троцький, який назвав цю акцію “гуманизмом по-большевистски”: “Мы этих людей выслали потому, что расстрелять их не было повода, а терпеть было невозможно”.

Правозахисник вважає рішення про припинення громадянства відносно громадян, до яких застосували санкції за рішенням РНБО, свавільним та незаконним. Докладніше – за посиланням.

Ольга Степанова

Recent Posts

Розгляд однієї зі справ проти Трампа відклали на невизначений термін

Початок розгляду кримінальної справи проти експрезидента США Дональда Трампа за звинуваченням у незаконному зберіганні секретних…

17 хв. ago

Розкривають методи мобілізації: у ТЦК пригрозили любителям фільмування патрулів

Хмельницький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) попередив громадян про кримінальну…

20 хв. ago

Підтвердили події з Біблії: артефакти з Міста Давида розкрили нові деталі

Нещодавнє дослідження за участю археологів, істориків та науковців з Ізраїлю, Великобританії та США розкрило історію…

29 хв. ago

Забрали паспорти: українську співачку спіймали з контрабандою в Польщі (відео)

Співачка TAYANNA (Тетяна Решетняк) розповіла Катерині Осадчій, як у неї в 15 років ледве не…

37 хв. ago

Українки винайшли новий спосіб сховати своїх чоловіків від мобілізації (відео)

В Україні деякі жінки йдуть служити у ЗСУ, щоб домогтися відстрочки від мобілізації для своїх…

39 хв. ago

Хмарність, подекуди заморозки на поверхні ґрунту: прогноз погоди на 8 травня

8 травня в Україні буде мінлива хмарність. У низці областей очікуються опади. Про це повідомляє Укргідрометцентр. У…

57 хв. ago