Новини

Стало відомо, коли на Київщині завершиться навчальний рік

Більше половини шкіл Київщини завершать навчальний рік 31 травня.Голова Київської ОДА Руслан Кравченко повідомив, що Київська обласна військова адміністрація вжила всіх заходів, щоб забезпечити безпеку дітей під час навчання. Бо це головний пріоритет.

“Батьки, відправляючи дітей до школи, мають бути впевнені, що малеча в безпеці та комфорті. Йдеться насамперед про належно облаштовані укриття, якісну систему оповіщення про небезпеку, шляхи евакуації, системи вентиляції. Дата завершення навчального року визначена з урахуванням днів, коли діти через ворожі ракетні обстріли чи відсутність електроенергії не могли нормально навчатися.

1 червня розпочнуться канікули в 359 школах. Тривалість навчального року, дата його початку та закінчення під час воєнного стану визначаються законодавством. Однак кожен освітній заклад, зважаючи на безпекову чи епідеміологічну ситуацію, може самостійно вирішувати, коли відправляти дітей на канікули або ж починати навчальний рік. Через повномасштабну війну перед нами постали нові виклики. Частина шкіл Київщини розпочали офлайн-навчання в різний час, мали різну тривалість канікул протягом року, тому і рік закінчують по-різному – з 26 травня до 16 червня.

Так, 359 шкіл області завершать освітній процес 31 травня, 44 заклади – 26 травня, 220 шкіл – у період з 2 по 9 червня. 15 закладів розпочнуть канікули із 17 червня. Загалом в області 638 шкіл і кожна з них потребує індивідуального підходу. Вже починаємо працювати над підготовкою заходів безпеки до наступного навчального року”, – розповідає Руслан Кравченко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Люди прокидаються з “іншою” шкірою: улюблене місце туристів перетворилося на місто-привид

Місто Бомбей-Біч поруч із солоним озером Солтон у Каліфорнії (США) колись називали улюбленим місцем туристів,…

5 хв. ago

Дороги та мости зруйновані, безліч загиблих: Бразилію накрила потужна повінь

У бразильському штаті Ріу-Гранді-ду-Сул внаслідок сильних дощів і повеней загинули 57 людей. Ще майже 70…

16 хв. ago

У Києві є житлові масиви, які мобілізація обминає: працівники ТЦК туди не навідуються

В Україні третій рік поспіль триває війна, і третій рік триває загальна мобілізація. Останнім часом…

24 хв. ago

“Какаяразніца”: в Україні молодь вистроїлась у велику чергу до церкви УПЦ МП

Українці, незважаючи на масовані обстріли з боку ЗС РФ, на Великдень завітали до церкви УПЦ МП. Відповідний…

36 хв. ago

“Буде масований удар”: Жданов попередив про ракетну атаку по Україні

Російська армія може завдати масованого ракетного або комбінованого удару по Україні з початком її наступальних дій на сході та…

44 хв. ago

Родина Марадони вимагає викопати його тіло та перепоховати

Родина та близьке оточення Дієго Марадони мають намір перенести тіло легендарного футболіста до мавзолею. Родичі збираються через…

56 хв. ago