Авто

В Україні можуть значно подорожчати автомобілі: в чому причина

За прогнозами експертів через дефіцит чіпів у 2021 році світова автомобільна промисловість втратить 210 мільярдів доларів.

Станом на кінець вересня 2021 року дилери, що працюють в Україні, зафіксували дефіцит автомобілів на своїх складах. Про це в Facebook повідомив генеральний директор компанії OTP Leasing Андрій Павлушин, інформує Експерт.

“Не всі знають, але машин в країні майже немає на складах дилерів. На цьому тижні шукали клієнту просто недорогий седан: Skoda, Toyota або Nissan. Знайшли аж 2 вільні машини на весь Київ”, — повідомив Павлушин.

На думку експерта, відсутність автомобілів безпосередньо пов’язана з дефіцитом чіпів, який останнім часом спостерігається серед автовиробників.

Павлушин не виключає, що ситуація з нестачею чіпів може затягнутися на невизначений термін, що спровокує зростання цін на автомобілі.

Експерт зазначив, що в ціні зростуть не тільки нові, але й вживані автомобілі та порадив автовласником не поспішати з продажем своїх автомобілів, щоб не продешевити.

Брак чіпів: 

За прогнозами експертів через дефіцит чіпів у 2021 році світова автомобільна промисловість втратить 210 мільярдів доларів.

На цей момент виробники ухиляють терміни виробництва автомобілів. Також вже відомо про те, що автовиробники переглядають ціни на кінцеву продукцію.

Продажі нових авто в Україні: що необхідно знати

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-червні в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, збільшилися на 30% – до 48,4 тис.одиниць.

Кількість реєстрацій вживаних і ввезених з-за кордону легкових автомобілів на первинному ринку в першому півріччі 2021 року склала 195,5 тис.авто, що на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вчені вигадали нове скло для смартфонів: у чому його унікальність

Інженери з компанії Corning, яка виробляє скло Gorilla Glass, іспанського Каталонського інституту досліджень (ICREA) та…

1 годину ago

Дилетантам дійсно щастить: найдорожчі в історії скарби, що були знайдені звичайними людьми

Найцінніші скарби в історії часом знаходять не лише досвідчені скарбошукачі, а й звичайні люди, які…

1 годину ago

Встигнути до 18 травня: у Києві зловили ціле угруповання медиків, які продавали довідки про непридатність

У столиці правоохоронці викрили злочинне угруповання, до складу якого входили 10 осіб з-поміж медпрацівників. Як…

1 годину ago

У Німеччині побили кандидата в Європарламент від партії Шольца

У Дрездені серйозно побили кандидата до Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії Німеччини, вихідцем якої є…

1 годину ago

Мобілізація в Україні: як тепер ВЛК визначатиме придатність до служби

В Україні офіційно скасували статус "обмежено придатний". Тепер кожен військовозобов’язаний може бути визнаний лише "придатним" або…

2 години ago

Франція не готова до такої війни, як в Україні, – французький генерал

Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Французька армія…

2 години ago