Новини

Citroen показали недорогі електрокросовери із запасом ходу понад 400 км

Електромобілі Citroen e-C4 та e-C4 X оснащені потужнішим 156-сильним мотором та збільшеною батареєю. Підзарядити електрокари у швидкому режимі можна за півгодини.

Електричний кросовер Citroen e-C4 та його чотиридверний побратим e-C4 X пройшли легку модернізацію. У моделей з’явилася топова “дальнобійна” версія. Про це повідомляє офіційний сайт концерну Stellantis.

Головна особливість нової модифікації – покращена силова установка. Нові Citroen e-C4 та e-C4 X отримали електромотор зі збільшеною до 156 к. с. потужністю та батарею підвищеної ємності – 54 кВт∙год. Запас ходу електрокарів зріс до 420 км.
Нещодавно таку ж силову установку здобули й інші моделі концерну Stellantis. Деякі з них на зразок DS 3 E-Tense вже є в Україні. Примітно, що 136-сильна установка з батареєю на 50 кВт∙год залишається в пропозиції – запас ходу в цьому випадку становить 360 км.

Електрокари підтримують двофазну та трифазну зарядку від домашньої мережі, а також швидку зарядку постійним струмом потужністю до 100 кВт. В останньому випадку зарядити батарею на 80% можна менше, ніж за 30 хвилин.
Нову 156-сильну версію можна замовити лише в топовій комплектації Shine – з камерою заднього виду, клімат-контролем, проекцією на лобове скло, підігрівом усіх сидінь, датчиками дощу та світла.
Крім того, передбачено набір систем безпеки – адаптивний круїз-контроль, автоматичне гальмування, утримання у смузі, розпізнавання дорожніх знаків.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вчені вигадали нове скло для смартфонів: у чому його унікальність

Інженери з компанії Corning, яка виробляє скло Gorilla Glass, іспанського Каталонського інституту досліджень (ICREA) та…

27 хв. ago

Дилетантам дійсно щастить: найдорожчі в історії скарби, що були знайдені звичайними людьми

Найцінніші скарби в історії часом знаходять не лише досвідчені скарбошукачі, а й звичайні люди, які…

36 хв. ago

Встигнути до 18 травня: у Києві зловили ціле угруповання медиків, які продавали довідки про непридатність

У столиці правоохоронці викрили злочинне угруповання, до складу якого входили 10 осіб з-поміж медпрацівників. Як…

43 хв. ago

У Німеччині побили кандидата в Європарламент від партії Шольца

У Дрездені серйозно побили кандидата до Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії Німеччини, вихідцем якої є…

47 хв. ago

Мобілізація в Україні: як тепер ВЛК визначатиме придатність до служби

В Україні офіційно скасували статус "обмежено придатний". Тепер кожен військовозобов’язаний може бути визнаний лише "придатним" або…

55 хв. ago

Франція не готова до такої війни, як в Україні, – французький генерал

Заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Французька армія…

1 годину ago