Економіка

“Смарт Холдинг” продовжить відстоювати право на частку у “Харківобленерго”

Компанія “Смарт-холдинг” продовжить відстоювати право на частку у енергетичній компанії “Харківобленерго”.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передають  Українськi Новини.

“Рішення Касаційного Господарського Суду, прийняте 21 вересня 2022 року щодо визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій АТ “Харківобленерго” компанією SMART HOLDING (CYPRUS) LTD, безумовно грає на користь корупціонерів, які, вочевидь, діють в цій енергетичній компанії. Нагадаємо, що з моменту консолідації корпоративних прав (29,7950%) АТ “Харківобленерго” Smart Holding неодноразово звертав увагу ФДМУ, Міністерства енергетики, РНБОУ, правоохоронних органів та громадськості на ознаки корупції в діяльності менеджменту товариства, яка призводить до розкрадання сотень мільйонів гривень щорічно і вже поставила компанію на межу банкрутства”, – йдеться в повідомленні.

В повідомленні зазначається, що менеджмент “Харківобленерго” активно намагається уникнути уваги акціонерів до своєї діяльності, яка має ознаки корупції, та звернувся до суду з вимогою визнання недійсним самого договору придбання акцій.

“Перші дві інстанції обґрунтовано відмовили в задоволенні зазначених вимог. Рішення ж Касаційного суду виглядає принаймні незрозумілим. Очікуючи повний текст рішення відповідного суду для уточнення подальших правових дій, Smart Holding заявляє про готовність відстоювати своє законне право бути акціонером “Харківобленерго” та викорінювати корупційну складову у менеджменті товариства. Закликаємо Міністерство енергетики як орган, що уповноважений управляти корпоративними правами товариств, які належать державі Україна, – звернути увагу на ознаки корупції в діях менеджменту підприємства, яке має стратегічне значення для економіки і безпеки країни”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляли Українськi Новини, в лютому 2021 року “Смарт-холдинг” сконцентрував по 29,8% акцій у статутному капіталі “Харківобленерго”.

“Смарт-холдинг” контролює низку підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК), суднобудування, машинобудування, аграрного сектору, добувної промисловості (виробництво нерудних матеріалів), нерухомості, фінансів і страхування.

Бенефіціаром компанії є бізнесмен Вадим Новинський.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нардепи хочуть закрити від українців рішення стосовно мобілізації та військового обліку

Публічна частина Реєстру судових рішень готується до вилучення рішень, що стосуються військовозобов’язаних та військовослужбовців. Тим самим…

6 хв. ago

У столиці з’явився мурал, присвячений Валерію Залужному (фото)

У Святошинському районі столиці з’явився найбільший мурал в Україні, які присвячений українському генералу Валерію Залужному.…

16 хв. ago

Економ-пропозиція: найдешевші нові автомобілі в Україні за 2024 рік

Під час війни в Україні спостерігається подорожчання автомобілів, що обумовлено, передусім, зростанням курсу долара. Утім,…

26 хв. ago

Шалені черги біля ТЦК Києва: у Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням

У Києві спостерігаються величезні черги вже біля трьох районних ТЦК та СП. Скупчення чоловіків у кількості 50…

35 хв. ago

“Нуль шансів”: чому принц Вільям не зустрінеться з принцом Гаррі

У принца Вільяма "немає шансів" зустрітися зі своїм братом Гаррі, коли той буде в Лондоні 8…

47 хв. ago

“Якщо РФ прорве лінію фронту”: Макрон назвав умови відправки іноземних військ в Україну

Якщо російська армія прорве лінію фронту, а Україна звернеться з офіційним запитом про введення на…

54 хв. ago