Економіка

На Донеччині викрито схему ухилення від сплати податків на суму більше 220 млн гривень

За інформацією Головного управління ДПС у Донецькій області, податківцями встановлено факти ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах переробним підприємством, що призвело до ненадходження до державного бюджету податків на суму 222,9 млн гривень.

У ході аналітичного дослідження фахівцями податкової служби Донеччини було встановлено придбання переробним підприємством паливно- мастильних матеріалів, які використовувались для роботи обладнання з переробки в обсягах значно більших, ніж потребує технологічний процес.


Як прокоментувала “ОстроВу” в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Ірина Долозіна, використані паливно-мастильні матеріали відносились на собівартість готової  продукції, що призвело до заниження податку на прибуток підприємств. Таким чином, сума нанесених збитків державному бюджету склала 222,9 млн гривень.


Матеріали долучено до кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 258-5, ч.3 ст.209, ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 Кримінального процесуального кодексу України. На теперішній час проводиться досудове розслідування Головним слідчим управлінням СБ України.


Крім того, Ірина Долозіна зазначила, що з початку 2022 року податковою службою Донеччини виявлено 10 порушень, по яким загальна сума встановлених збитків склала 742,9 млн гривень. 


Як повідомлялось раніше, в.о. начальника податкової Донеччини Ірина Долозіна розповіла, навіщо потрібне добровільне декларування доходів.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

18 хв. ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

19 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

22 хв. ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago