Новини суспільства

СБУ провела навчання поблизу кордону з Білоруссю

СБУ провела навчання поблизу кордону з Білоруссю, під час яких запобігли «диверсії» на військовому об’єкті.СБУ продовжує комплексні заходи щодо запобігання та нейтралізації загроз розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави. Під час багатоетапних міжвідомчих навчань у Житомирській області силовики відпрацювали алгоритми спільних дій зі знешкодження умовних «диверсійних» груп, інформують Економічні Новини.

Тренування проводили в умовах максимально наближених до реальних поблизу державного кордону з Республікою Білорусь. За легендою навчань у прикордонний район прибула ворожа «диверсійна» група для дестабілізації ситуації в регіоні. Щоб реалізувати це, вони намагалися проникнути до однієї з військових частин для здійснення серії «вибухів».

Військовослужбовці Збройних Сил України блокували спроби «зловмисників» приховано потрапити на територію стратегічного об’єкта і знешкодили двох «диверсантів». У ході навчальної операції спецпризначенці СБУ встановили місцезнаходження і нейтралізували інших учасників «ворожої» групи, які переховувались у покинутій будівлі прикордонного населеного пункту.

Метою проведення тренувань стало відпрацювання складових міжвідомчої взаємодії для запобігання можливих диверсійних і терористичних загроз. У заходах брали участь підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, а також представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Після закінчення навчань їх організатори проаналізували стан протидиверсійної захищеності військового об’єкта і надали додаткові рекомендації щодо вдосконалення алгоритмів спільних дій під час виконання завдань за призначенням. Заходи проводила Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Житомирській області.

Ольга Степанова

Recent Posts

Влада взялася за торгівлю вживаними автівками: що буде найближчим часом

Ціни на вживані автомобілі в Україні можуть подорожчати, якщо торгівля ними буде здійснюватися через спеціалізовані салони. Верховна…

5 хв. ago

Потужні спалахи класу Х виникли на Сонці: Земля вже постраждала, але це ще не все

Згідно з повідомленням американського Центру прогнозування космічної погоди, у неділю, 5 травня, о 9:01 за…

13 хв. ago

Скільки заробляють Шмигаль і віцепрем’єри у 2024 році: зарплати топчиновників

Кабмін оприлюднив дані про заробітну плату прем'єр-міністра України Дмитра Шмигаля та віце-прем'єрів у квітні 2024…

25 хв. ago

Заочні штрафи за ухилення від мобілізації: за яких умов українців можуть покарати

Територіальні центри комплектування (ТЦК та СП) отримають право виписувати заочні штрафи за ухилення від мобілізації. Як…

33 хв. ago

Міністр оборони Італії схиляє Україну до переговорів із Путіним

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що економічні санкції проти Росії не працюють, провалилися, тому…

44 хв. ago

Я ненавиділа цього собаку: губернаторка власноруч застрелила свого пса і порадила Байдену зробити те саме

Причиною закінчення політичної кар'єри може стати як вік, так і дивні, якщо не сказати дикі, одкровення.…

53 хв. ago