Новини

У Києві на пляжах перевірили стан води: які результати

У Києві на пляжах перевірили стан води та грунту.У столиці тричі провели перевірки пляжів. Лише один виявився чистим. Результати оприлюднило держпідприємство «Київський міський ЦКПХ МОЗ». Воно виконувало роботи за договорами з КП «Плесо» та Головним управлінням Держпродспоживслужби столиці. Про це інформує Експерт з посиланням на Вечірній Київ.

Перший раз провели дослідження на хімічні та санітарно-мікробіологічні показники. Взяли проби води з відкритих водойм у період з 31.05-01.06.06.2022р. Встановили, що на пляжах «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Тельбін», «Райдужний», «Веселка», «Галерний», озеро «Вербне» існує перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП).

Також перевірили воду на пляжах «Венеція», пляж «Дитячий», пляж «Троєщина». Там вода відповідала діючим нормативам. Другий раз брали проби води у період з 06.06.2022 р. по 12.06.2022 р. Встановили, що на пляжах «Молодіжний», «Дитячий», «Передмістна Слобідка», «Венеція», «Тельбін», «Райдуга», «Центральний», «Пуща Водиця», «Веселка», «Галерний», озеро «Вербне», озеро «Троєщина» існує перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП).

За санітарно-хімічними показниками не відповідає нормі вода поверхневих водоймищ, відібрана на пляжах: «Вербний» — водневий показник вище норми; на озерах «Пуща-Водиця», «Райдуга», «Тельбін» — показник біологічне споживання кисню (БСК-5) вище норми.

Проби води відкритих водойм, відібраних на пляжі «Золотий» відповідали діючим нормативам по всім показникам. Всі відібрані проби відкритих водоймищ в зонах пляжів столиці за радіологічними, паразитологічними показниками відповідають діючим нормативам.

Третій раз пляжі перевірили у період з 13.06 по 19.06.2022 р. Вода на пляжах «Молодіжний», «Дитячий», «Передмістна Слобідка», «Венеція», «Тельбін», «Райдуга», «Центральний», «Пуща Водиця», «Веселка», «Галерний», озеро «Вербне», озеро «Троєщина» має перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП).

За санітарно-хімічними показниками не відповідає нормі вода поверхневих водоймищ, відібрана на пляжах: «Троєщина» — водневий показник та показник біологічне споживання кисню (БСК-5)вище норми; на озерах «Пуща-Водиця», «Тельбін» — показник біологічне споживання кисню (БСК-5) вище норми.

Проби води на пляжі «Золотий» відповідали діючим нормативам по всім показникам. Моніторингові дослідження проб води із питних фонтанчиків будуть проводитися у разі їх запуску в експлуатацію.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, яку Windows люблять українці

Windows 11 відзначатиме третю річницю цієї осені, але вона все ще не може наздогнати свого…

13 хв. ago

“Зовсім кепсько”: Щоб зняти з Кадирова піджак на “інавгурації” Путіна знадобилося одразу двоє людей. ВІДЕО

Виявляється, що голова Чечні Рамзан Кадиров , про здоров'я якого останнім часом ходять досить похмурі чутки, самостійно…

21 хв. ago

РФ хоче мати військову базу в Червоному морі

Російська Федерація прагне мати порт на узбережжі Червоного моря, щоб посилити свої економічні інтереси та…

25 хв. ago

В Україні військовим виплачують 6 додаткових винагород: які суми та за що дають

Крім того, що українські захисники на передовій зможуть отримувати підвищене грошове забезпечення, відомо про 6 окремих видів…

41 хв. ago

США почали випробування безпілотної версії HIMARS

Минулого місяця армія США вперше провела випробування прототипу ракетно-пускової установки M142 HIMARS без екіпажу.

45 хв. ago

Що вдягнути на роботу влітку: п’ять готових образів

Літо - час яскравих сонячних днів і веселощів, але також час вибору зручного і стильного…

54 хв. ago