Новини

В Україні розгорнули понад 13 тисяч пунктів незламності – Шмигаль

Денис Шмигаль розповів, що головне завдання на опалювальний сезон — забезпечити людей світлом і теплом, захистити енергоінфраструктуру та продовжити відновлення.Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 17 жовтня повідомив, що Україна завершує планові ремонти на енергетичних об’єктах, щоб задіяти максимальні потужності протягом цієї зими, інформує Урядовий портал.

«Україна увійшла в осінньо-зимовий період. Головне наше завдання — забезпечити людей світлом і теплом, захистити енергетичну інфраструктуру та продовжити відновлення. Бо це умови для життя тут і зараз. Це запорука нашої стійкості», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду повідомив, що вже додано в енергосистему 1,5 ГВт  потужностей, і ця цифра буде збільшена до 1,7 ГВт, як і заплановано. Крім того, Україна має 15,8 млрд кубів газу в сховищах із запланованих 16,5 млрд кубічних метрів. За даними НАК «Нафтогаз», є всі шанси пройти зиму за рахунок газу власного, українського видобутку.

«Щодо пунктів незламності. Розгорнули їх понад 13 тис. Найбільше на Дніпропетровщині, в Києві та на Харківщині. Проте, близько 2,5 тис. пунктів потребують доукомплектування. Це завдання для місцевої влади. Всюди має бути генератор, пальне, старлінк, засоби опалення. Скоро всі зможуть знайти найближчий до себе пункт незламності через інтерактивну карту в Дії», — зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що комбінація активного та пасивного захисту енергооб’єктів також зменшить ризики в разі масованих російських атак.

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

54 хв. ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

1 годину ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

1 годину ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

1 годину ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

2 години ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

2 години ago