Новини

У Чехії у дипломатів РФ забрали квартири та земельні ділянки

Влада Чехії скасувала рішення, які дозволяли Росії використовувати великі ділянки землі на їхній території безкоштовно.Про це йдеться у заяві міністра з європейських справ Чехії Мартіна Дворжака.

Міністр пояснив, що доходи, одержані від цього несанкціонованого використання землі, не повинні використовуватися для підтримки окупації України.

“Ми скасували урядові рішення, прийняті під зброєю російських танків після окупації нашої країни, які донині дозволяли Росії безплатно користуватися великими масивами землі на нашій території”, – йдеться у заяві.

За словами Дворжака, російська сторона була повідомлена у 2020 році про несанкціоноване та безкоштовне використання квартир та землі, проте відповіді не було.

Згідно з повідомленням České noviny, ця справа стосується насамперед квартир у Празі, розташованих поряд із російським посольством, а також будівель у Брно, Карлових Варах та деяких відпочиваючих місцях, таких як Влканчиці та Євани.

“Сьогоднішнє скасування постанови торкнеться 59 земельних ділянок. Росія має виконати відповідні податкові зобов’язання щодо зазначених об’єктів”, – йдеться у матеріалі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Історія романів Тома Круза: від Ніколь Кідман, Шер і Кеті Голмс до Ельсіни Хайрової (фото)

У знаменитого голлівудського актора Тома Круза, безумовно, було багато гучних і широко розрекламованих романтичних стосунків.…

5 хв. ago

Персональна реанімація Кадирова в Чечні: у мережі дізналися, що закупили

У Чечні для персональної реанімації ватажка цієї російської республіки Рамзана Кадирова закупили, зокрема, пристрій для…

15 хв. ago

“Військові тут не бувають”: де у Києві ухилянти ховаються від ТЦК

У Києві під час мобілізації ухилянти, яким виписуватимуть штрафи заочно, знайшли собі місце, куди не приходять військові.…

28 хв. ago

Епоха вимирання: вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок…

39 хв. ago

Вʼєтнамки – головний тренд літа 2024: до якого одягу це взуття підійде ідеально

Кожного сезону модні дизайнери виділяють головні тренди в одязі та взутті. Так, актуальним навесні 2024 року…

1 годину ago

Кричав на екіпаж: пасажир зірвав рейс і отримав штраф на понад 20 тисяч доларів

Згідно з судовими документами, буйний пасажир, який минулого місяця поводився "фізично агресивно" під час польоту,…

1 годину ago