Новини

Пандемія COVID-19 призвела до сплеску інфікування «супербактеріями»

У ЄЦКЗ розповіли про ще один наслідок пандемії COVID-19.У Європейському центрі з профілактики та контролю захворюваності (ЄЦКЗ) повідомили, що інфікування, викликані деякими стійкими до антибіотиків патогенами, відомими як супербактерії, у медичних закладах Європи зросли більш ніж удвічі через пандемію COVID-19. Про це інформує Експерт із посиланням на Reuters.

У звіті ЄЦКЗ зазначається, що кількість зареєстрованих випадків двох високорезистентних патогенів спочатку збільшилась у 2020 році (перший рік пандемії COVID-19), а потім різко зросла у 2021 році.

Представник ЄЦКЗ Домінік Монне зазначив, що сплеск стався внаслідок спалахів у відділеннях інтенсивної терапії лікарень у ЄС та інших країнах, де інфекції, стійкі до антимікробних препаратів, вже були широко поширені.

Деякі вчені пов’язують зростання випадків внутрішньолікарняних інфекцій супербактерій під час пандемії з більш широким призначенням антибіотиків для лікування COVID-19 та інших бактеріальних інфекцій під час тривалого перебування в лікарні. Монне сказав, що це «найбільш правдоподібна гіпотеза», але ЄЦКЗ ще має провести ретельний аналіз.

Європейський звіт підтверджує тенденцію, зафіксовану минулого року в Сполучених Штатах, де урядові дані показали, що смертність від стійких до ліків інфекцій у 2020 році зросла на 15%. Нагадаємо, стійкість до ліків розвивається через неправильне або надмірне використання антибіотиків. Експерти називають супербактерійні інфекції, включаючи грибкові патогени, тихою пандемією, яка спричиняє понад мільйон смертей щорічно, але не привертає уваги.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

54 хв. ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

2 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

2 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

2 години ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

2 години ago

Які криптовалюти найчастіше використовують злочинці: дослідження

Раніше більшість злочинців використовували біткоїн для розрахунків. Натомість останні кілька років перейшли на стейблкоїни. Це…

2 години ago