Новини

Єгипет планує ускладнити життя російським туристам

Єгипет планує активніше «вичавлювати» із іноземних туристів долари, при чому чи не найбільше це вдарить по росіянах, яким все важче отримати американську валюту для розрахунків. Такий висновок зробило російське видання «Турпром», посилаючись на останні поправки у низку законодавчих актів від єгипетського кабміну, що присвячені стягненню оплати з іноземців.

Так, усім, хто бував у Єгипті, відомо: саме в доларах доводиться оплачувати візові та інші збори, зокрема і в консульствах Єгипту. Але на цьому єгиптяни не планують обмежуватись.

У іноземній валюті будуть брати з туристів практично всі галузі, що так чи інакше стикаються з ними – приміром, екскурсійні агенції, медичні установи, мобільні оператори чи транспортні компанії. Плату у валюті з «довготривалих» іноземців будуть вимагати також комунальні та податкові служби.

Ще одним джерелом валютних надходжень планують зробити транспорт. Зокрема Єгипет активно рекламує розвиток залізничних ліній між «червономорськими» курортами та центрами тяжіння екскурсантів – такими як Луксор. Так от, при купівлі квитків на ці потяги з іноземців також прийматимуть оплату лише у доларі.

Щодо екскурсій, то тут у громадян країни-агресора уже виникли специфічні проблеми, додають джерела. Справа в тому, що з березня 2023 року оплачувати відвідування Пірамід та інших відомих єгипетських пам’яток можна лише банківською картою, які у росіян поза територією країни Путіна не працюють. 

Усі ці зміни нині перебувають у затвердженні влади Єгипту. Якщо ініціативи будуть погоджені, то зміни запрацюють вже з 2024 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

1 годину ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

2 години ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

2 години ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

2 години ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

2 години ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

2 години ago