Новини

“Вони мають фантастичне бажання вчитися”: з’явились перші подробиці навчання українських військових у Британії

З’явились перші подробиці навчання українських військових у Британії.Кілька тижнів тому Сергій працював бізнес-аналітиком в IT-компанії. Захар був інженером-будівельником. Тепер вони військові, які тренуються у Британії. Про це інформує Експерт з посиланням на Associated Press.

Вони разом з іншими українськими новобранцями проходять інтенсивну форму піхотної підготовки на британській військовій базі. Британські військові зобов’язалися протягом 120 днів навчити групу з 10 000 українських солдатів навикам стрільби, першій медичній допомозі на полі бою та веденню війни у міських умовах.

Українські військові практикують “зачистку будинків” на бутафорському міському пейзажі, де колись тренувалися британські солдати для операцій у Північній Ірландії. «Найважливіша частина — це міські тренування, тому що це найнебезпечніші бої в містах. Британські інструктори мають великий досвід з Іраку, Афганістану. Ми можемо адаптувати всі ці знання до української ситуації та використати їх для звільнення нашої країни від російського вторгнення», — сказав Сергій.

Британські інструктори ознайомлюють українських військових зі стислою версією підготовки піхоти британської армії, охоплюючи поводження зі зброєю, надання першої допомоги, тактику патрулювання та інші військові навички. Мета полягає в тому, щоб перетворити новобранців на готових до бою солдатів за лічені тижні. Перша група прибула минулого місяця і вже відправлена ​​для поповнення українських частин. «Ми проводимо базові курси для піхоти, які збирають українських новобранців і вчать їх добре стріляти, добре пересуватися і спілкуватися в будь-якому тактичному середовищі, а також добре лікувати», – сказав офіцер Шотландської гвардії майор Крейг Хаттон.

Крейг Хаттон каже, що багато українських військових мають невеликий військовий досвід, але «вони дуже мотивовані. Вони мають фантастичне бажання вчитися, і вони просто хочуть практикуватися, практикуватися і ще більше практикуватися». Понад 1000 британців беруть участь у навчальній місії, яка проходить на чотирьох базах у Великобританії. Інші країни також надсилають інструкторів, зокрема Канада, Нідерланди, Нова Зеландія та інші країни. Британія відправляє українців додому з новою уніформою, бронежилетами, шоломами та іншим спорядженням, що є частиною військової допомоги Україні на суму 2,3 млрд фунтів (2,8 мільярда доларів).

Колишній інженер Захар каже, що важко перебувати далеко від України, оскільки на сході Донбасу та на півдні точаться бої. «Я залишив своїх батьків. Я залишив своїх братів і сестер, своїх рідних, щоб отримати знання і досвід, які допоможуть мені … звільнити нашу територію від окупантів і загарбників», – сказав він. Колишній айтішник Сергій у формі менше місяця і такий же рішучий. «Я знаю, що зараз українські воїни гинуть, захищаючи наші домівки. Тому важко знати, що я не з ними», – сказав він. «Але українській армії потрібні тільки професійні солдати, тому я готовий тренуватися якомога наполегливіше, щоб бути готовим до майбутньої битви».

Ольга Степанова

Recent Posts

Щось нагріває воду в океані до високих температур: в Європі очікують небувало спекотного літа

У Європі цьогоріч очікують такого спекотного літа, якого не було, принаймні, на останні 40 років.…

2 години ago

Готується грандіозне свято: “модний” мільярдер Умар Камані влаштує весілля на півдні Франції

Мільярдер Умар Камані, 35-річний засновник PrettyLittleThing, який заробив свої статки на продажі швидкої моди, освідчився…

2 години ago

Чи відправлять на ВЛК всіх, хто зараз прийде ставати на облік – відповідь ТЦК

Після набуття чинності нового закону про мобілізацію 18 травня 2024 року всі військовозобов'язані громадяни України…

2 години ago

У Києві жінка намагалася стрибнути з Володимирського пішохідного мосту: з’явилося відео дивовижного порятунку

У Києві патруль "Муніципальної охорони" попередив спробу самогубства киянки. Про це інформує КМДА. Подія сталася близько 4-ї години ранку…

2 години ago

Рада хоче заборонити публікувати в Реєстрі судові рішення про мобілізацію і ухилянтів

Судові рішення щодо мобілізації, ухиляння від військового обов'язку та військового обліку, а також щодо колаборантів та…

2 години ago

Гриценко, Єхануров, Єжель: журналісти проаналізували, хто і як роззброював ЗСУ (інфографіка)

На старті незалежності Україна мала майже мільйонну армію, третій за розміром у світі ядерний арсенал,…

3 години ago