Новини суспільства

В Україні посилять соціальні гарантії: подробиці

В Україні посилять соціальні гарантії для ветеранів.Міністерство у справах ветеранів України проведе комплексний огляд соціальних гарантій для Захисників і Захисниць, щоб привести їх у відповідність до потреб сучасних ветеранів. Про це в ефірі марафону національних телеканалів повідомив Перший заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун. Про це інформує Експерт з посиланням на Я и Закон.

«Закон, відповідно до якого надаються соціальні гарантії ветеранам, був розроблений і прийнятий у 90-х роках, і не зовсім відповідає реаліям сьогодення та потребам сучасних ветеранів, – наголосив Олександр Порхун. – У березні цього року був прийнятий законопроект щодо проведення комплексного огляду соціальних гарантій для ветеранів. Зараз Мінветеранів у повному обсязі опрацьовує нормативно-правові акти і постанови Уряду для того, щоб запустити даний комплексний огляд. Після цього ми спільними зусиллями Міністерства у справах ветеранів України та всіх силових відомств зможемо оцінити ті соціальні гарантії, які є дієвими, а також розпочати роботу над створенням новітніх підтримок Захисників».

Перший заступник Міністра зазначив, що сьогодні ветерани користуються низкою соціальних гарантій, зокрема, пільгами на житлово-комунальні послуги, можливістю отримати послуги з психологічної та медичної реабілітації, санаторно-курортного лікування. Однак система підтримки потребує осучаснення.

«Зараз Міністерством розробляється дуже важлива програма – перехід з військової кар’єри на цивільне життя. Вона включатиме перенавчання за державними програмами, роботу з психологами та реабілітологами. За допомогою комплексу заходів під час повної реабілітації ветерана ми хочемо надати йому змогу здобути освіту, новий фах, і у подальшому працевлаштуватися», – розповів Олександр Порхун.

Він також нагадав, що Мінветеранів, Міністерство внутрішніх справ та Міністерство оборони розпочали роботу над розробкою системи соціальних гарантій та підтримки Захисників і Захисниць.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Магічна” дата 05.05.2024: як у цей день загадати бажання та притягнути багато грошей

Цієї неділі, 5 травня, випадає дзеркальна дата - 05.05. Цифра 5 у нумерології означає гроші.…

5 хв. ago

Законопроєкт про заборону Московської церкви з’явився на сайті Верховної Ради

Перед другим читанням оприлюднений урядовий законопроєкт №8371 щодо заборони Московської церкви в Україні. Документ з’явився сьогодні на…

17 хв. ago

​Зима посеред травня: Росію накрив сніговий “армагедон”: фото та відео

На Росію обрушився циклон з холодним повітрям, що спричинило різке зниження температури та рясні снігопади.…

38 хв. ago

Будьте обережні: 5 популярних фруктів, які можуть нашкодити травленню

Влітку ми можемо насолоджуватися багатьма смачними фруктами, які не тільки втамовують спрагу, а й забезпечують…

45 хв. ago

Воїн ЗСУ, який закликав розстріляти 450 нардепів, суд покарав умовно

У липні 2022 року військовослужбовець, через значні втрати з боку України, записав на телефон відео,…

57 хв. ago

Навіть без рішення суду: ТЦК будуть самостійно виписувати штрафи українцям

Законопроєкт №10379 про відповідальність за порушення правил військового обліку передбачає заочні штрафи без рішення суду на вимогу ТЦК.…

1 годину ago